Molenhoek Pakt Aan


Onder het motto 'Molenhoek pakt aan' roept de dorpsraad Molenhoekers op om projecten in te dienen die de leefbaarheid in het dorp beter, mooier of veiliger maken.

Al vanaf 2013 stimuleert en faciliteert de dorpsraad deze inwonersinitiatieven met kleine prijzen, het beschikbaar stellen van ruimte, publiciteit en advies. Diegene die een project indienen zorgen zelf voor de uitvoering. Dit leverde een rijke oogst aan prachtige projecten op waarvan er nog vele in Molenhoek terug te vinden zijn.

Heeft u een goed idee? Doe mee!
Heeft u een fantastisch idee, groot of klein, dat de leefbaarheid in ons dorp verbetert? Dan horen wij graag van u! De dorpsraad heeft een zeer ervaren MPA-team dat u kan adviseren en helpen bij het opzetten van uw project. Er is een geolied communicatieteam dat zorgt voor publiciteit, onder andere via nieuwsbrief, website en sociale media. Én de dorpsraad heeft een pot(je) met geld om goede projecten financieel te ondersteunen.

Goed idee of meer informatie? Neem contact op via de mail:

Samen werken we aan een leefbaar Molenhoek.

Lopende projecten MPA
Plannen en projecten die momenteel in uitvoering zijn:

Afvalcafé
Kunnen we door beter afval te scheiden voorkomen dat de gemeente overgaat op 'omgekeerd ophalen' van afval? Het Afvalcafé maakt zich daar sterk voor.
Een warme cirkel voor Oekraïense gasten in Molenhoek
Een WhatsApp-groep met gastgevers en dorpsgenoten die willen helpen om de opvang in deze onzekere situatie voor de gasten iets makkelijker te maken.
Natuurfotografie
Een groep fotohobbyisten uit Molenhoek die gezamenlijk natuurfoto's maken en klaar inspireren.
Betaalbare huizen voor jongeren
Met voldoende betaalbare woningen zorgen jongeren voor vernieuwing en houden ons dorp jong. 
Huisvesting 60+
Een werkgroep die aan de slag gaat met de woonwensen van ouderen die graag in Molenhoek willen blijven wonen, in passende woningen.
Opknappen monument gesneuvelde soldaten 1944
Doel is het monument op de hoek van de Molenstraat en het zandpad voor de viering van de 75ste Bevrijdingsdag op te knappen.  


Een greep uit Molenhoek Pakt Aan-projecten (vanaf 2013)
Dorpsgenoten nemen zelf de verantwoordelijkheid om initiatieven op te zetten en uit te voeren om Molenhoek beter en mooier te maken. Hieronder vindt u een greep uit de MPA-projecten die in de afgelopen jaren met veel enthousiasme door de bewoners werden begroet en succesvol zijn gebleken. Prachtige voorbeelden van de participatiesamenleving!

Buurtsoep in Molenhoek
Schuif aan voor een kop soep en ontmoet andere Molenhoekers. Iedere eerste maandag van de maand, zodra de sirene gaat, staat de buurtsoep klaar in het LOP.
Meet & Eat
Molenhoekers koken en dineren voor, met en bij elkaar. Al vanaf de eerste editie in 2013 een jaarlijks terugkerend evenement. Een unieke manier om op ongedwongen en culinaire wijze kennis te maken met mensen uit het dorp.
Kleurrijke bermen
Natuur- en milieugroep Animo heeft de bermen van de Ringbaan omgetoverd in 'kleurrijke bermen' met medewerking van gemeente en bewoners. De bermen bloeien ieder jaar volop!
Schoolplein14
Basisschool De Grote Lier heeft een ‘Schoolplein14’ van de Johan Cruijff Foundation ontvangen. Een schoolplein dat uitnodigt om te bewegen, met diverse spelmaterialen, een bord met 14 gedragsregels en een zogeheten Freeplayer.
Energiecafé
Veel dorpsgenoten willen ‘iets doen aan duurzaamheid’ maar weten niet hoe. Bevlogen inwoners met kennis, ervaring en ambitie hebben het Energiecafé opgezet. De cafés trekken altijd grote aantallen bezoekers. Velen daarvan zijn al overgegaan tot de aanschaf van zonnepanelen of het isoleren van hun huis.
Dorpsquiz
Dorpsquiz Molenhoek bestaat uit allerlei kennisvragen en opdrachten. Maar er zitten ook zoekopdrachten in het dorp bij! Lekker actief quizzen dus! Zeer geslaagd door de geweldige organisatie en de deelname van 26 teams met totaal meer dan 400 deelnemers.
Duofiets
Een duofiets, waardoor mensen die anders niet zo gauw in beweging komen, toch weer op de fiets en ‘onder de mensen’ komen. Die (kostbare) fiets is er mede dankzij de steun van diverse organisaties en niet meer weg te denken uit het straatbeeld in onze gemeente. Inmiddels is er een tweede duofiets in Middelaar.

Buurttuintjes aan de Heumensebaan
Buurvrouwen legden een tuintje aan in hun buurt. Samen tuinieren, vruchten en groenten oogsten en elkaar ontmoeten.

Alle MPA-plannen vindt u terug bij Publicaties.

__________

< Terug naar homepage Dorpsraad Molenhoek.