Molenhoek Pakt Aan


Onder het motto 'Molenhoek pakt aan' roept Dorpsraad Molenhoekers jaarlijks op om projecten in te dienen die de leefbaarheid in het dorp beter, mooier of veiliger maken. Samen werken we aan een leefbaar Molenhoek.

De Dorpsraad stimuleert en faciliteert deze initiatieven onder andere met kleine stimuleringsprijzen, het beschikbaar stellen van ruimte, publiciteit en advies. Diegene die een project indienen zorgen zelf voor de uitvoering. Dit leverde in de afgelopen jaren een rijke oogst aan prachtige projecten op.

Lopende projecten MPA-7
Plannen en projecten die momenteel in uitvoering zijn:

Oud en nieuw - nieuwe stijl
Een collectief feest voor jong en oud. Zonder vuurwerkincidenten en gestreste huisdieren, waar iedereen welkom is om samen het nieuwe jaar in te luiden.
Een nieuw struinpad langs de Ringbaan
Een leuk, nieuw wandelpad door het groen langs de Ringbaan om daar lekker te kunnen wandelen.
Straatbordjes met ondertiteling
Meer kennis van de historie en cultuur van het dorp: Van wie is de naam op mijn straatbordje en wat heeft deze persoon betekend?
Elektrische deelauto voor Molenhoek
Een deelauto voor incidenteel gebruik is een duurzame oplossing voor vervoer, zeker als deze ook elektrisch is. Is deze voorziening mogelijk in Molenhoek?
Opnieuw een beeld van Oscar Goedhart in Molenhoek
Jaren geleden is een beeld van Molenhoekse kunstenaar Oscar Goedhart helaas verhuisd naar Mook. Heeft Molenhoek een mooie plek voor een ander beeld van Oscar: Flora?
OV-fietsen in Molenhoek
Het zou toch wel heel handig zijn als we bij het station OV-fietsen tot onze beschikking hebben. Uitgezocht wordt of en hoe dit te realiseren is.
Opknappen monument gesneuvelde soldaten 1944
Doel is het monument op de hoek van de Molenstraat en het zandpad voor de viering van de 75ste Bevrijdingsdag op te knappen.  
Buurtsoep in Molenhoek
Schuif aan voor een kop soep en ontmoet andere Molenhoekers. Iedere eerste maandag van de maand, zodra de sirene gaat, staat de buurtsoep klaar in het LOP.

Heeft u een goed idee? Doe mee!
Dorpsraad Molenhoek hoort graag van u! Kom eens praten tijdens de Dorpsraad inloop in het LOP, op maandagen van 10.00 - 12.00 uur, of neem contact op via de mail:

Een greep uit Molenhoek Pakt Aan-projecten (vanaf 2013)
Dorpsgenoten nemen zelf de verantwoordelijkheid om initiatieven op te zetten en uit te voeren om Molenhoek beter en mooier te maken. Hieronder vindt u een greep uit de MPA-projecten die in de afgelopen jaren met veel enthousiasme door de bewoners werden begroet en succesvol zijn gebleken. Prachtige voorbeelden van de participatiesamenleving!

Meet & Eat
Molenhoekers koken en dineren voor, met en bij elkaar. Al vanaf de eerste editie in 2013 een jaarlijks terugkerend evenement. Een unieke manier om op ongedwongen en culinaire wijze kennis te maken met mensen uit het dorp.
Kleurrijke bermen
Natuur- en milieugroep Animo heeft de bermen van de Ringbaan omgetoverd in 'kleurrijke bermen' met medewerking van gemeente en bewoners. De bermen bloeien ieder jaar volop!
Schoolplein14
Basisschool De Grote Lier heeft een ‘Schoolplein14’ van de Johan Cruijff Foundation ontvangen. Een schoolplein dat uitnodigt om te bewegen, met diverse spelmaterialen, een bord met 14 gedragsregels en een zogeheten Freeplayer.
Energiecafé
Veel dorpsgenoten willen ‘iets doen aan duurzaamheid’ maar weten niet hoe. Bevlogen inwoners met kennis, ervaring en ambitie hebben het Energiecafé opgezet. De cafés trekken altijd grote aantallen bezoekers. Velen daarvan zijn al overgegaan tot de aanschaf van zonnepanelen of het isoleren van hun huis.
Dorpsquiz
Dorpsquiz Molenhoek bestaat uit allerlei kennisvragen en opdrachten. Maar er zitten ook zoekopdrachten in het dorp bij! Lekker actief quizzen dus! Zeer geslaagd door de geweldige organisatie en de deelname van 26 teams met totaal meer dan 400 deelnemers.
Duofiets
Een duofiets, waardoor mensen die anders niet zo gauw in beweging komen, toch weer op de fiets en ‘onder de mensen’ komen. Die (kostbare) fiets is er mede dankzij de steun van diverse organisaties en niet meer weg te denken uit het straatbeeld in onze gemeente. Inmiddels is er een tweede duofiets in Middelaar.

Buurttuintjes aan de Heumensebaan
Buurvrouwen legden een tuintje aan in hun buurt. Samen tuinieren, vruchten en groenten oogsten en elkaar ontmoeten.

Alle MPA-plannen vindt u terug bij Publicaties.

__________

< Terug naar homepage Dorpsraad Molenhoek.