Waarom Glasvezel?


[ Mailing van Limburg Glasvezel (24 april 2019) ]

MM-limburgglasvezel-header

Dit is waarom je glasvezel nodig hebt

Al enkele jaren groeit het internet gebruik met 40% per jaar. In het jaar 2000 konden we nog prima internetten met een verbinding van 128 Kb. Nu, 19 jaar later, zitten we al op gewenste snelheid van ruim 50.000 Kb (= 50 Mb) of meer. Een groei van circa 39.000% in 19 jaar tijd en dat is bijna niet te geloven! Door diverse technologische ontwikkelingen zal de vraag naar snelheid nog meer toenemen en mogen we verwachten dat snelheden als 100.000 Mb (= 10Gb) de normaalste zaak van de wereld worden. In het noorden van Nederland kun je als consument al een internetverbinding van 10 Gb bestellen.

Meer weten over glasvezel in Mook & Middelaar?

Download het startpakket


Snelheid = capaciteit

We praten steeds over snelheid maar eigenlijk moeten we praten over capaciteit: hoeveel data kan er tégelijk door jouw verbinding. Daar gaat het om. Want vroeger hadden we maar 1 apparaat in huis wat gebruik maakte van internet. Nu zijn er dat in een normaal gezin al snel 4 tot 10 en een veelvoud daarvan ligt al in het verschiet. Dat komt omdat veel apparaten in huis gebruik (gaan) maken van internet. En die willen ook allemaal supersnel communiceren via internet. Om al die apparaten supersnel via internet te laten werken heb je dus veel capaciteit nodig. Heel veel. Want ook de apparaten van de buren, de straat en het hele dorp maken gebruik van hetzelfde netwerk als jij.

Daarom hebben we glasvezel nodig. Glasvezel kent een haast oneindige capaciteit waar we de komende 50 - 60 jaar mee vooruit kunnen.


file-snelweg

lege-snelweg









Het vergelijk van een normale snelweg en de digitale snelweg wordt vaak gemaakt. De eerste foto toont het beeld zoals we dat nu ook op de huidige digitale snelweg zien. De andere foto toont de gewenste situatie die we door glasvezel krijgen.

Meer keuze door glasvezel

Glasvezel heb je nu misschien nog niet nodig omdat Ziggo je voldoende snelheid biedt. Maar of dat over een paar jaar nog zo is? Daarom is het goed om nu voor glasvezel te kiezen zodat er een glasvezelnetwerk komt. Mocht Ziggo en KPN dan niet meer kunnen bieden wat jij wil, dan heb je in ieder geval een alternatief.

Zo schrijf jij je in voor glasvezel

Jezelf inschrijven voor supersnel internet kan eenvoudig via de inschrijftool op www.limburgglasvezel.nl/informatie/pakketten.

Hier vind je een overzicht van alle providers en kun je doorklikken naar de vergelijker. Daar zie je alle pakketten naast elkaar. Lekker handig.

Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd hulp vragen via 0485-745800. Maak je geen zorgen bij het afgeven van een betaal-machtiging: uiteraard ga je pas betalen als het glasvezel daadwerkelijk is aangelegd en de diensten zijn geactiveerd.

Aanleg glasvezel start eind 2019

De informatieavonden die we in de afgelopen maand gehouden hebben waren enorm druk bezocht. Er is veel animo voor glasvezel en de inwoners willen graag weten wanneer ze kunnen overstappen. Wanneer 30% van inwoners zich voor 30 juni van dit jaar inschrijft bij een glasvezelprovider, kan in december 2019 de schop de grond in. Zodra de wijkcentrales geplaatst zijn en ze de woningen hierop aangesloten hebben, kan er gebruik gemaakt worden van glasvezel. Je hoeft dus niet te wachten tot alles aangesloten is. De aanleg is eind 2020 klaar.
Maar zoals gezegd: eerst moet de 30% gehaald worden. Anders komt er helemaal geen glasvezel…!

foto IA

Nu inschrijven is gratis

Wanneer je nu een abonnement bestelt betaal je géén Activatiekosten à 450 euro. Als je na 30 juni 2019 toch een abonnement wilt, zijn die kosten namelijk 450 euro.