TriNed


TriNed - 'Gewoon TriNed'

Antwoord op vragen (lees meer...)


Algemene informatie

[door: S. Jenniskens, ambassadeur]

TriNed is de enige provider die tv over coax aanbiedt in combinatie met glasvezel. Ook bieden ze 16 radio zenders aan over die coax kabel.

Wanneer de klant het reguliere zenderpakket afneemt, worden deze zenders gelijk via de coax ontvangen op de andere tv’s. Hebben ze een extra pakket afgesloten hebben ze voor iedere tv waar ze de extra’s zenders op willen bekijken een smartcard of een digitale ontvanger nodig.


TriNed is landelijk actief. Ze hebben hun apparatuur allemaal zelf in beheer. Ook hebben ze hun eigen monteurs, deze komen uit de regio. Hierdoor zijn de aanrijtijden korter en kunnen storingen sneller worden opgelost. Ook heeft TriNed een eigen klantenservice.


Bij het aansluiten regelt TriNed 60 minuten een monteur om alles aan te sluiten. De monteur kan ook kabels leggen waar ook al andere kabels liggen. Mocht het niet in 60 minuten afkomen kost het daarna 13,50 per kwartier. Dit kan echter niet meteen aansluitend, hiervoor moet een aparte afspraak gemaakt worden. Dit komt niet heel vaak voor.


TriNed biedt ook een overstapservice. Zij helpen dan met een soepel transitie van de oude internet provider naar TriNed. Hiervoor moet de oude provider wel ook zijn aangesloten bij de overstapservice. KPN en Ziggo zijn dat allebei.


Ook heeft TriNed een verenigingsactie. Meer informatie daarover lees je op hun site: https://www.trined.nl/acties/verenigingsactie/


Sidenotes over de prijzen:

  • Alleen een digitale ontvanger zorgt nog niet voor interactieve tv, daarvoor komen ook de kosten voor interactieve tv er nog bij.
  • TriNed rekent 50 euro borgkosten voor de apparatuur.