Tweak


Tweak - 'baas over eigen bits'

Antwoorden op vragen (lees meer...)


Algemene informatie

Tweak is in 2002 als TweakDSL begonnen met het verkopen van DSL (internet over de telefoonlijn) verbindingen, ingekocht bij grotere leveranciers.

Nu is Tweak volledig op glasvezel gericht en bouwt aan een eigen glasverzel netwerk. Voor het TV- en Radio kanalen en diensten maakt het gebruik van het Canal Digitaal aanbod.

Vroeg begon het reeds de 1000Mbps aan te bieden, omdat het kon, de grotere aanbieders scherp te houden als zelfstandige aanbieder om het ook zelf te kunnen bepalen, mogelijk te maken en een persoonlijk karakter te behouden. Een ander voorbeeld is de 200 uur opname ruimte in de cloud, welke op alle TV-ontvangers te bekijken is.

Het focus ligt op het internet pakket: voor de klanten die nu reeds over de nieuwste technieken willen beschikken tegen een eerlijk tarief is Tweak de aangewezen provider. Ze hebben een eigen servicedesk en technische dienst, welke met de marketing en het management in Almere zijn gevestigd. De servicedesk is alle dagen van de week, ook op zondag, bereikbaar.

Ze staan achter "baas over eigen bits" waarmee ze onafhankelijkheid uitstralen en dat gebruikers met de verbinding mogen doen wat ze willen. Een voorbeeld hiervan is het Inernet-only abonnement: de verbinding komt Untagged binnen en kent geen VLAN configuratie.

Maar ook voor de gewone / niet technisch klant staat Tweak klaar: het pakket wordt op verzoek geleverd met de Fritz!box en mediabox, zodat na het aansluiten de klant direct gebruik kan maken van de diensten.