Ontmoet onze energiecoaches


De energiecoaches van het Energiecafé helpen u bij het leren kennen van uw huis, tijdens een van de inloopspreekuren of bij u thuis. Of u nu aan het begin staat met het verduurzamen van uw woning of al verschillende energiebesparende oplossingen hebt toegepast. 

Onze energiecoaches wonen allemaal in de gemeente Mook en Middelaar en hebben veel ervaring opgedaan met het energiezuinig maken en verduurzamen van hun eigen woning.

Wilt u een afspraak maken met een van onze energiecoaches? Vul het aanvraagformulier in (dit formulier opent in een nieuw tabblad) of stuur een mail naar

______________________________
Edwin Groener

______________________________

Tolé Hoep
Wij wonen al sinds 1983 in een zelfontworpen passief zonne-energie huis in Molenhoek. Ik ben nu 9 jaar met pensioen en ben werkzaam geweest als constructeur, productontwikkelaar en mentor kwaliteit van productieprocessen in de fabricage van kopieerapparaten. Als hobby rijd ik, samen met mijn vrouw, op de motor door heel Europa, van de Noordkaap tot aan Sicilië. Daarnaast ben ik bezig met het verder optimaliseren van mijn huis wat betreft energie en het bouwen van apparatuur op fijnmechanisch gebied.
______________________________

Rolf van der Kemp
Sinds 2020 wonen wij in Mook en inmiddels hebben we onze woning uit 1960 compleet gerenoveerd. Hierbij hebben we flink verduurzaamd en achteraf gezien hadden we een stapje verder kunnen gaan. Het was zoeken naar een goede balans tussen verduurzamen en budget. Door al het uitzoekwerk raakte ik steeds meer geïnteresseerd in duurzaamheid en deze opgedane ervaring wil ik graag met anderen delen.

______________________________
Guus Lambregts

______________________________

Margriet Lautenbach
______________________________

Jannes Marinus
In mijn werkzame leven heb ik diverse functies gehad die te maken hadden met techniek en kwaliteit. Verduurzaming in brede zin en de maatschappelijke relevantie hiervan hebben mijn interesse en ik wil mij hiervoor in de praktijk inzetten. Samen met mijn vrouw wonen we ongeveer 17 jaar in Molenhoek.
______________________________

Jeanne Mertens

______________________________

Stef Mientki
Ik help graag dorpsgenoten als energiecoach. We wonen al meer dan 30 jaar in Molenhoek en zijn al heel lang bezig met duurzaamheid. We genieten al 23 jaar van zonnepanelen, we hebben het regenwater van het riool gekoppeld, een dubbel waterleiding netwerk en we zijn begin 2021 van het gas afgesloten. Met 9 zonnepanelen en enkele onconventionele maatregelen hebben we nu een Nul op de Meter-woning. Onze grootste hobby is wandelen en fietsen in de natuur.
______________________________

Paul Otten
Wij zijn de uitdaging aangegaan om onze woning uit 1850 energieneutraal te maken. De opgedane ervaringen kan ik goed gebruiken als energiecoach. Ik woon sinds 2015 in Mook; ik woon samen met mijn partner en heb drie kinderen en vier kleinkinderen. Sinds enige jaren ben ik gepensioneerd, maar werkte daarvoor bijna 30 jaar als KNO-arts in het Sint Annaziekenhuis in Geldrop. Mijn hobby’s zijn fietsen, geschiedenis (ik ben ook bestuurslid van Stichting Huys te Moock) en duurzaamheid.
______________________________

Gert-Jan Pieterse
Wij zijn in 2020 in Mook komen wonen en ik heb me meteen aangesloten bij het Energiecafé. Wij zijn altijd bezig geweest met verduurzamen van onze woning, vooral tijdens grote onderhoudsmomenten. In 2019 en 2020 heb ik mijzelf de cursussen ‘Energieneutraal bouwen’ en ‘renoveren op basis van de Passief Huismethode’ cadeau gedaan en die kennis wil ik graag delen. Beroepsmatig ben ik altijd bezig in de bouw, met name in de aansturing van bouwprojecten.
______________________________

Erik Renkens
.
______________________________ 

Anneke Teepe
Anneke helpt graag medebewoners om een stap te maken bij het verduurzamen van hun woning. Met speciale aandacht voor de huurders in onze gemeente.
______________________________

Maarten Vierhout
Wij wonen sinds 2000 met veel plezier in Plasmolen. In 2014 ben ik samen met de Dorpsraad een project 'Buurten over Energie' gestart in Plasmolen en Middelaar. Onder dit project werden in 2016/17 ruim 60 woningen geïsoleerd en/of voorzien van zonnepanelen. Hierdoor is mijn belangstelling gewekt voor dit onderwerp en wil ik, nu als energiecoach, een bijdrage leveren aan de verduurzaming van woningen en de energietransitie in onze mooie gemeente.
______________________________


______________________________

< Naar de agenda van het Energiecafé.
< Terug naar homepage Energiecafé.