Energie besparen


Energie besparen is duurzaam. Het is goed voor het klimaat én uw portemonnee. Er zijn allerlei dingen die u kunt doen om energie te besparen. 

Isoleren van spouwmuur, vloer of dak is een belangrijke stap die veel effect heeft. U kunt ook denken aan het vervangen van enkel of dubbel glas voor H++ of triple glas. Zelf energie opwekken met zonnepanelen, kiezen voor een zonneboiler of hybride warmtepomp tot het volledig aardgasvrij maken van uw huis, de mogelijkheden zijn talrijk. Maar ook eenvoudige en goedkope keuzes besparen energie; gebruik ledverlichting, een waterbesparende douchekop en vervang oude apparaten voor zuinige varianten.  

Energie besparen is makkelijk
Ja, energie besparen is makkelijk als u weet waar u op moet letten. Maar dat blijkt in de praktijk nog best lastig. Waar en wanneer begint u en welke maatregelen zijn voor uw huis geschikt? 

Energiecafé Mook en Middelaar helpt u met voorlichting op maat. Zo geven onze energiecoaches advies aan huis en laten u zien wat de mogelijkheden zijn voor uw woning. U kunt uw persoonlijke energievraag aan ons voorleggen tijdens een van de inloopspreekuren. Het Energiecafé organiseert bijeenkomsten over isolatie, zonnepanelen of warmtepompen. Bovendien vergelijken we (lokale) aanbieders van energiebesparende producten en regelen aantrekkelijke inkoopacties voor u. Zo zorgen we met alle vrijwilligers van het Energiecafé dat u aan de slag kunt om uw huis energiezuinig en duurzaam te maken: Doe mee!

In het kort: 

  • Maak een plan en doe het stap voor stap. 
  • Breng in kaart wat het historisch gas- en elektriciteitsverbruik van uw woning is. Dit kunt u nagaan bij uw energieleverancier.
  • Op internet is veel algemene informatie te vinden over energiebesparing en het verduurzamen van uw woning. Kijk eens op: iedereendoetwat.nl/energie of milieucentraal.nl.
  • Lokaal kunt u ook terecht bij Loket Duurzaam Wonen Plus. Hier kunnen ze u, naast advies over maatregelen en aanpak voor uw situatie, meer vertellen over financiering en subsidies.
  • Laat u goed voorlichten en vergelijk verschillende aanbieders. Maak gebruik van onze inkoopacties, of vraag een van onze energiecoaches om advies.
  • Houd de agenda van het Energiecafé in de gaten voor onze activiteiten.
  • Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook

 ……….

< Naar de agenda van het Energiecafé.
< Terug naar homepage Energiecafé.