Zonnepanelen


Het Energiecafé Mook en Middelaar start vanaf 2 april 2020 een nieuwe zonnepanelenactie. Doe mee en profiteer nog deze zomer van je zelf opgewekte stroom!

Het Energiecafé is een vrijwilligersorganisatie van bewoners, die elkaar willen helpen met het nemen van duurzame maatregelen in hun huis. Het Energiecafé heeft geen commerciële belangen en krijgt geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Het Energiecafé ontvangt wel subsidie van de gemeente, zodat wij informatiebijeenkomsten en dit soort acties kunnen organiseren voor onze bewoners.

Veel van onze inwoners profiteren al van duurzaam opgewekte elektriciteit met hun zonnepanelen. Naast het financiële voordeel leveren ze ook een bijdrage aan de verduurzaming van onze gemeente. Het is nog steeds erg interessant om te investeren in zonnepanelen. Zelfs als je geen spaargeld hebt zijn er mogelijkheden!

Na onze zeer geslaagde zonnepanelenactie in 2018, waarbij in onze gemeente 140 zonnepaneel-installaties zijn geplaatst, start het Energiecafé weer een nieuwe zonnepanelenactie. Het voorwerk hebben we al gedaan voor onze bewoners!

De actie loopt tot 31 december 2020.

Zonnepanelen

Hieronder kun je een algemene presentatie downloaden waarin wordt uitgelegd hoe zonnepanelen werken en wat er allemaal bij komt kijken.

Zonnepanelen actie 2020.pdf

Leverancier

Bij onze vorige actie zijn we, na een zorgvuldige selectie, een samenwerking aangegaan met de firma Solar2Led uit Nijmegen. 

We hebben hen opnieuw bereid gevonden om voor onze bewoners een aantrekkelijk aanbod met korting samen te stellen.

Bekijk deze video om een indruk te krijgen van de firma Solar2Led. Hier vind je meer informatie over zonnepanelen op hun website.

Solar2Led is aangesloten bij het SGZE Garantiefonds.

Aanbod

Solar2Led levert meerdere merken panelen en omvormers. Het aanbod bestaat niet uit standaard pakketten, maar is maatwerk, afgestemd op ieders persoonlijke situatie en behoeften. Laat je daarom persoonlijk informeren door een bezoek aan huis door Solar2Led. Dat is gratis en vrijblijvend.

Korting

Naast de al scherpe prijsstelling van Solar2Led heeft het Energiecafé voor deelnemers aan deze actie extra actiekorting bedongen:

T/m 4000 Wattpiek
6% korting
4001 t/m 6500 Wattpiek
7% korting
6501 Wattpiek en meer
8% korting

De korting ten opzichte van onze vorige actie lijkt iets minder, maar Solar2Led heeft hun offerteprogramma in de tussentijd aangepast en de prijzen scherper gemaakt. Effectief is het dus net zo aantrekkelijk als de vorige actie.

Geen spaargeld?

Ook als je geen spaargeld hebt, is het interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Je kunt gebruik maken van de Duurzaam Wonen stimuleringslening van de Provincie Limburg. De besparing, die je bereikt door opwekking van je eigen elektriciteit is namelijk hoger dan de kosten (rente en aflossing). 

De rentetarieven zijn gunstig en nog lager als je ook levensloopbestendigheidsmaatregelen of isolerende maatregelen uitvoert. De rentetarieven, details en voorwaarden van de Duurzaam Wonen regeling vind je hier.

Let op: geef geen opdracht tot het leveren en plaatsen van zonnepanelen voordat de aanvraag voor de lening is ontvangen door de Provincie Limburg.

Subsidie?

Er bestaat helaas geen gemeentelijke, provinciale of landelijke subsidie meer op de aanschaf van zonnepanelen in de vorm van een tegemoetkoming in de kosten. Wel is er tot 2023 de salderingsregeling, die sommigen beschouwen als een vorm van subsidie. Daarnaast is er nog de BTW-teruggave, waardoor je voor een groot deel geen BTW betaalt over je aanschaf. Solar2Led verzorgt de BTW-teruggave voor al hun klanten.

Doe je mee?

Alle inwoners in de gemeente Mook en Middelaar kunnen zich bij Solar2Led gratis aanmelden via telefoon (024-3601065), e-mail () of contactformulier op hun website om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Let op: Vermeld bij contact met Solar2Led dat je gebruik wilt maken van de collectieve actie van het Energiecafé Mook en Middelaar om te profiteren van de actiekorting. 

Het contact verloopt direct tussen de bewoner en Solar2Led, zonder tussenkomst van Energiecafé.

In verband met de Corona maatregelen zullen de eerste gesprekken met de Solar2Led adviseur telefonisch zijn en worden via Google Maps de berekeningen gemaakt van de opbrengst van de zonnepanelen. In de afrondende offerte-fase komt een Solar2Led adviseur bij je thuis om de meterkast te inspecteren en daar een passend advies bij te geven.

Met Solar2Led is afgesproken dat adviseurs aan potentiële klanten vragen of er kopie van de offerte naar het Energiecafé mag worden gestuurd, zodat wij direct de offerte kunnen controleren en in actie komen als ons iets opvalt.

Vragen?

Vragen over huisbezoek, offerte, planning en materialen kunnen direct aan Solar2Led worden gericht via de genoemde contactmogelijkheden. Vragen aan Energiecafé over de collectieve actie kunnen worden gesteld via .

Problemen?

In geval van problemen kan in eerste instantie contact worden opgenomen met Solar2Led. Zij zullen proberen om te komen met een passende oplossing. Komt u er met hen niet uit, dan kunt u contact opnemen met Energiecafé via .