Benodigdheden:
5 kippenpoten, -dijen of -karbonades, kippebouillon, 8 teentjes knoflook, citroensap, 250 gr. rookspek en chorizo, 500 gr. champignons, klein potje zilveruitjes zonder vocht, 5-6 eetlepels bloem, 5 dl. witte wijn demi sec, 2 blikken blokjes tomaat, peterselie, tijm en rozemarijn en peper en zout.
Wrijf de kippenpoten in met knoflook, peper, zout en citroensap en laat dat intrekken
Bak de spek en chorizo apart
Boter in de pan en bak dan de kippenpoten bruin en gaar
Champignons en uitjes bakken tot het vocht op is, roer de bloem erdoor en schenk de wijn erbij. Dan tomatenblokjes, kip, spek en chorizo en de kruiden erbij en met de deksel erop 15 minuten laten stomen. Na 10 minuten de peterselie erbij doen.
Smakelijk eten! recept van Nel van der Toorn