Ingrediënten
- · 1-2 pastinaken (ong. 350 gr. vuil gewicht), geschild, in stukken.
- · 1 grote ui, in parten
- · 2 tl. kerriepoeder
- · 2 etl. olijfolie
- peterselie
- 2 stevige handperen, geschild en klokhuis verwijderd, in stukken + extra blokjes voor de garnering (zie ‘Bereiding’)
Voorbereiden:
Kan 2 dagen van tevoren.
- · Verwarm de over op 220⁰ C.
- · Schep de pastinaak, ui, kerrie en olie met zout en peper in een kom door elkaar.
- · Spreid de groenten uit op een bakblik en rooster ze in 20 minuten bruin in de oven.
- · Schep de geroosterde groenten in een pan en breng samen met de peer en bouillon aan de kook.
- · Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- · Pureer met staafmixer.
- · Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiden:
- · Verwarm de soep.
- · Schep de soep in de borden.
- · Garneer met wat peterselie en peerblokjes.
- · Besprenkel met olijfolie.
Opdienen met amandelstengels of gewone soepstengels.
Smakelijk eten.