Een geurig recept!
Ingredienten (4 personen)
6 ons kipfilet (in stukken van ongeveer 3 cm. snijden)
3 gehakte uien
4 tenen knoflook (gehakt)
6 gehakte, gedroogde abrikozen
2 laurierblaadjes
3 theelepels gehakte gemberwortel
1 rode peper (of koffielepel sambal)
3 theelepels koriander (ketoembar)
3 theelepels komijn (djinten)
1 theelepel kerrie
1 theelepel kurkuma (koenjit)
1 theelepel Provinçaalse kruiden
1 blik gepelde tomaten
¾ eetlepel kaneel
1 blik kokosmelk
1 pakje kokosroom
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 160 graden
- Kip aanbraden en in de ovenschotel doen
- In het braadvet ui en knoflook bakken
- Dan alle andere ingrediënten erbij en 10 minuten laten sudderen
- Saus over de kip in de ovenschotel gieten en nog 30 minuten in de oven
Serveren met couscous of rijst en een salade
Hartstikke lekker!!