Ingrediënten 300 gr. garnalen, 100 gr kipfilet, 4 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel bieslook, 3 eetlepels verse peterselie, zout, 200 gr. chorizo, 2 grote uien, 1 groene paprika, 1 blik tomatenblokjes, 100 ml. witte wijn, 2 eetlepels tabasco, 1 laurierblaadje, olijfolie, 250gr. rookspek.
Bereidingswijze: Snijd de chorizo en de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de uien, pers de knoflook. Maak de paprika s schoon en snij ze fijn. Verhit olijfolie in de pan en braad de kipfilet op hoog vuur aan. Draai het vuur lager en bak de kipfilet gaar in 15 minuten. Fruit de uien, knoflook en paprika tot de ui glazig is en voeg dan de chorizo en het spek toe. Laat het even mee bakken. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, wijn, citroensap, tabasco, bieslook en zout toe. Laat het op hoog vuur inkoken. Voeg dan de garnalen toe. Laat ze 2 minuten mee koken. Garneer het gerecht met peterselie en smakelijk eten maar. Een broodje erbij om in het vocht te deppen.