Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Even voorstellen: Petra Zwartjes, buurtverbinder in Middelaar!

Deze uitdaging ben ik ook aangegaan!

Naam: Petra Zwartjes

Geboren: 1961

Woont in: Middelaar

Sinds: 1997

Jullie hebben me vast wel eens ergens voorbij zien schuiven op Maasburen.nl,  bij verschillende gelegenheden in onze gemeente of bij de Koppel. Mijn naam is Petra Zwartjes. Ik ben op 28 april 1961 geboren in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Sinds 1997 woon ik in onze mooie gemeente Mook en Middelaar en eerlijk gezegd hoef ik niet zo nodig terug naar Nijmegen want hier is ook van alles te beleven. 

Waarom woon je hier graag?

We hebben culturele avonden, concerten, mooie natuur waar veel van onze dorpelingen mooie verhalen over kunnen vertellen en we hebben zelfs filmavonden. En om niet te vergeten; we hebben heel veel spontane interessante mensen in onze gemeente wonen die over heel veel onderwerpen van alles kunnen vertellen.

Buurtverbinder sinds:

Eind 2016

Waarom ben je buurtverbinder geworden?

Juist omdat onze dorpen zoveel te bieden hebben, ben ik buurtverbinder geworden. Eigenlijk al aan de vooravond van de geboorte van ons dorpsplatform, zodat we iedereen van al deze activiteiten op de hoogte kunnen brengen.  En natuurlijk vooral zodat iedereen een mogelijkheid heeft om hun wetenswaardigheden, hulpvragen, boodschappen, mooie verhalen over gebeurtenissen en weet ik niet al wat meer, met alle dorpsgenoten te kunnen delen.

Toen ik in Middelaar mee werkte aan de avond over veiligheid merkte ik al dat veel mensen nog weinig weten van alle mogelijkheden die er zijn op het digitale vlak. Als automatiseerder in ruste had ik toen al de drang om meerdere mensen wat daarvan bij te brengen. Op die avond hoorde ik ook dat het digitale dorpsplein in wording was. Toen Sjaak Hendriks mij vroeg om mee naar de voorlichtingsavond hierover te gaan, heb ik mij dan ook gelijk opgegeven. Tijdens onze opleiding kwam ik er al achter dat het over veel meer ging dan over een digitaal platform, maar meer over een uitwisselingsmogelijkheid van alles wat in onze gemeente gebeurt. 

We zijn gestart met een hele groep enthousiaste mensen die allemaal hun steentje bijdragen op hun eigen vlak.  We proberen we steeds meer mensen enthousiast te krijgen over onze bron van informatie voor de dorpen. We hebben een mooie samenwerkingsvorm gevonden waarin iedereen zijn of haar sterke kanten kan gebruiken en we ook nog eens gezellige overleguurtjes hebben.

Mijn leukste ervaring als buurtverbinder:

Mijn mooiste ervaring was toch wel de lancering van ons platform. We ging toen met een bus langs alle dorpen en probeerden zoveel mogelijk mensen te betrekken. Alleen was dat pas het begin, we zijn nu al zoveel verder. Vele leuke interviews hebben we gehouden, nieuwe gezichten en oude bekenden zijn we tegengekomen,  we hebben mensen geïnformeerd over bijeenkomsten die ze anders hadden gemist, mensen uitgelegd hoe gemakkelijk het is om iets te delen via Maasburen.nl en vooral heel veel contact met onze mede dorpelingen gekregen.

Heb jij een tip voor andere inwoners?

MaasBuren kan jou helpen bij alles wat je aan je medebewoners wil vragen of met hen wil delen. Als je daar hulp bij nodig hebt, schiet ons aan en wij helpen je om  jouw informatie op een eenvoudige manier op Maasburen.nl te plaatsen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.