Het is al gezellig druk bij de Mallejan ’s ochtends als buurtverbinders Piet en Petra op de koffie gaan bij René Fitters, de eigenaar. Zeven jaar geleden is hij vanuit Nieuwkuijk bij Silvia in Milsbeek gaan wonen. Hij vindt het hier een prachtige omgeving, maar heeft nog steeds geen tijd gehad om een rondje om de plas te lopen. Samen hebben ze Grandcafé de Mallejan overgenomen en zorgen ze ervoor dat het altijd gezellig is en dat je er heerlijk kunt eten. René is zelf van huis uit kok en heeft de opleiding in Turnhout gevolgd. Daar werd je echt voor het vak klaargestoomd op de ouderwetse manier. Dat probeert hij de stagiaires die hij nu in de keuken krijgt ook mee te geven. Er zijn veel parttimers (studenten) werkzaam, waardoor er zo nu en dan nieuw personeel is, maar ook veel vaste medewerk(st)ers. Het spreekt zich rond dat het fijn werken is voor René en Silvia, omdat ze sociaal zijn en gemakkelijk in de omgang. Ze werkten altijd 7 dagen per week maar hebben nu een kok erbij in dienst genomen, zodat er een stapje terug gedaan kon worden.
Nieuwe uitdaging!
Vorig jaar oktober kwam de mogelijkheid om het restaurant ernaast over te nemen en werd het weer 7 dagen per week werken want het moest een heel ander concept worden dan de andere restaurants in de buurt, iets nieuws en laagdrempelig. Er worden small plates geserveerd met gerechten vanuit de hele wereld. Je gaat dan niet alleen uit eten maar bent echt de hele avond uit. De hele ambiance is daar ook op ingesteld. We gaan hier niet alles verklappen maar als je binnenkomt is er echt een Wauw wow effect en dat willen ze ook bewerkstelligen. De naam was ook nog even puzzelen. Maar Sjapo is pakkend en passend voor wat is beoogd. Hun spreuk is dan ook Wauw wow Sjapo!
De weg er naar toe.
Het was nog een hele uitdaging om alles voor elkaar te krijgen. Maar gelukkig denkt René in oplossingen en niet in problemen en blijft hij meestal vrij rustig. Hoewel hij het tijdens de “bouw” lastig vond, omdat René kok is en geen aannemer en het daarom geregeld uit handen moest geven, heeft hij toch alles zelf aangestuurd, zonder enige kennis van de vele werkzaamheden. Het hele interieur is aangepast en er is veel ruimte gecreëerd. De keuken moest andere apparatuur erbij krijgen en de opstelling moest veranderen, vanwege de vele gerechten. René en Silvia hebben een moodboard gemaakt en toen is samen met een bedrijf het interieur ontworpen. Dat is meer dan goed gelukt, maar kom vooral zelf kijken en ervan genieten! Er staat al een heel nieuw team klaar om iedereen te verrassen.
Hoe nu verder
Sjapo gaat vanaf 14 april open, vijf dagen per week, van 12.00 tot 22.00 uur. Bij mooi weer kun je ook heerlijk op het terras zitten, maar vooral binnen kijk je je ogen uit. Vanaf 12 april kun je reserveren via www.restaurantsjapo.nl
Petje af voor René en Silvia en hun team!