Jop Schoonwater (rechts op de foto) uit Overasselt houdt van horeca. Afgelopen zomer is hij geslaagd voor zijn Havo-diploma op het Kandinskycollege in Nijmegen. In aanloop naar een vervolgstudie heeft hij nu een tussenjaar en heeft hij ook al een bijna 4-jarige carrière in ons restaurant.
Hij vertelt: “Op mijn 15de ben ik gevraagd om in de afwaskeuken te komen werken. Dat vond ik toen best leuk. Zo kon ik meteen zien wat er allemaal in de keuken gebeurde. Toen er een plaatsje vrijkwam aan de ‘koude kant’ werd mij gevraagd of ik interesse had om daar te werken. Dat hield in dat Chef-kok Hans mij ging opleiden en begeleiden in het maken van salades, dressings en sommige toetjes. Hartstikke leuk om te doen. Hans leerde mij ook om beter te proeven. Na de overname van het restaurant door Willem is er hard gewekt om de vaart er weer in te krijgen. Mooi om mee te maken dat dat lukt! Willem bood mij een nieuwe uitdaging aan. Daar zei ik graag ‘ja’ tegen. Op vrijdag, zaterdag en zondag en in de vakanties, en nu mijn tussenjaar, ben ik gastheer. Door mijn werk in de keuken weet ik wat ik breng. Ik weet hoe het is bereidt en hoe het proeft. Wat ik het allerleukste vind al deze baan?” Daar hoeft hij niet over na te denken. “Onze gasten een leuke tijd bij ons te bezorgen. Dat vind ik écht leuk. Ik hou ervan om het mensen naar de zin te maken.”
Meer Jop Schoonwater:
Opleiding: “in 2019 eindexamen HAVO behaald. Nu een tussenjaar om mijn wereld te vergroten en te ontdekken welke vervolgstudie bij mij past en dan verder studeren.”
Sport: “Tennis en boksen.”
Hobby: “ ‘t Koeskeshuus! Ja echt! Hartstikke leuk!”
Lekkerste voorgerecht: “Ik ga voor de slakken en de kikkerbillen! Heerlijk!”
Hoofdgerecht: “De biefstuk die Hans bakt is verrukkelijk. En de T-bone!”
Toetje: “De warme kersen met ijs, dat staat al 40 jaar op de kaart is mij verteld en dat is ook mijn favoriet! Maar het állerlekkerste toetje vind ik een glas goede whisky. “Lachend:” Ik ben op weg naar 20.”
Bijzondere datum: “Dat vond ik 19-9-2019, mijn 19de verjaardag.
Wens: Vervolgstudie in de horeca. En wat betreft ‘t Koeskeshuus: veel gasten!” Met een brede glimlach: “Laat ze maar komen. Ik ontvang ze graag en met plezier!”
Links op de foto Willem Hofs en in de midden Antoinette Hofs.