MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Glasvezel: Nét-Niet, maar we gaan dóór!Half juli heeft Limburg Glasvezel bekend gemaakt dat we nét-niet de gestelde grens van 30% (= ca 1200) inschrijvingen gehaald hebben. Na uitvoerig overleg met de investeerder is besloten de campagne nog tot 15 september voort gezet wordt om de ontbrekende 140 inschrijvingen alsnog te gaan halen en  nog zonder de €450,- activatie kosten.

De kernen Mook en Molenhoek zijn (teveel) achter gebleven.

Zoals gas, water, licht/elektra kunnen we de internetverbinding ook als volgende nutsvoorziening zien: zonder is, mede voor / door de overheid, banken, sociaal, etc niet meer mogelijk. En dat neemt alleen maar verder toe. Nu (b)lijken de telefoondraadjes van KPN en/of de coax van Ziggo nog toereikend, maar over enkele jaren is dat voor velen dan wel de waarde van uw koop / huurhuis of kantoor steeds minder het geval. Die capaciteit wordt steeds meer en meer op de proef gesteld, terwijl die ene glasvezel door toepassen van meerdere kleuren licht telkens vergroot kan worden: alsof het meerdere kabels zijn tussen de wijkcentrale en uw adres!

Daarbij komt dat het aanleggen voor u gratis is: u betaald, bij inschrijving voor 15 september, alleen een vergelijkbaar of zelfs goedkoper maandtarief als bij KPN / Ziggo voor een all-in-one pakket en krijgt daarvoor:

 • toekomst vast en betrouwbaar internetverbinding.
 • bandbreedte / capaciteit die de groei van de aankomende (10-tallen) jaren wél aan kan: nu (maximaal) 1000Mbps (up en down!), maar praktisch nog véél hoger. KPN-telefoondraadjes max ca 100Mbps en coax max ca 1000Mbps, maar gedeeld met uw buren.
 • keuze uit meerdere gespecialiseerde providers: na één jaar kunt u overstappen.
 • via JK-glasvezel extra lokale support en onafhankelijk (IT) advies.
 • open netwerk: andere aanbieders kunnen en mogen er ook gebruik van maken, dat kunnen ook KPN / Ziggo zijn. Er zijn in Nederland >30 glasvezel providers, 6 bieden zich nu aan.
 • waarde van uw adres én onze gemeente neemt toe: géén activatiekosten voor uw adres voor nieuwe bewoners / kantoorgebruikers bij verhuizing en u neemt activatie mee naar uw nieuwe adres als daar ook glasvezel is (onder voorbehoud).
  Als verhuurder is het slim om het uw huurder aan te bieden: van Mil (Rijksweg en Middelweg) heeft daar meerdere kavels (adressen) en voor hun huurders bieden zij internet aan.
 • minimaal een internet (met telefoon) abonnement eventueel icm Ziggo / KPN TV is óók mogelijk, vanaf €34,- pm.
 • (ik wil) ondersteuning via het LOP (gaan bieden), zoals het DigiCafe: u staat er niet alleen voor.


Geen enkele andere partij bied u nu, zonder meer kosten, een internetverbinding waarmee we niet achter gaan lopen en onze gemeente interessant blijft om in te wonen en werken! Voor een paar euro meer of zelfs minder investeert u wel in deze nutsvoorziening waarmee we wél mee blijven tellen.  M-á-á-r dan dient het er eerst wél te komen!


Ook al heeft u de capaciteit ervan nu nog (lang) niet nodig: het is een nagenoeg gratis investering en Ja, elke verbouwing / aanpassing kost wat moeite, maar dat is éénmalig en u krijgt er veel voor terug! En we helpen met deze overstap: bijvoorbeeld met uw nu provider gebonden E-mail adres: daar komt in het LOP een bijeenkomst voor.


Helaas mag de gemeente het enkel aanbevelen, niet verplicht stellen... ze zouden het graag doen.


Prijzen vergelijken : zie hier. Providers en TV-zenders vergelijken en videos: zie hier.


Inschrijven?

 • Online:
 • In het LOP (winkelcentrum Molenhoek): info met tijden volgt
 • In de PLUS (winkelcentrum Mook): info met tijden volgt
 • Tijdens de Molenhoekdag: stand naast die van de Dorspraad-Molenhoek / LOP
 • Op verzoek(en indien mogelijk) komen we ook bij u langs (sliated wu tem liam < moc.liamg@raaleddiMnEkooMlezevsalG > )


Denk er nog eens over na: Nu kan het Nog (zonder activatiekosten)!


Woont u in het buitengebiedin onze gemeente Mook en Middelaar en eerder ingeschreven bij Glasvezel buitenaf (waar u wel extra betaald voor de aanleg)? Neem contact op metlezevsalG grubmiL < ln.lezevsalggrubmil@ecivresnetnalk > voor een oplossing.

Deel dit bericht!

Reacties

Ellen Luijks
25 juli 2019

In de gemeente waar ik woon hadden we al eerste in Limburg glasvezel. Ik zou niet meer terug willen. Ik raad het iedereen aan, want je verbinding is stabieler en sneller. Eigenlijk is het geen keuze en moet je het gewoon doen. Niemand krijgt daar spijt van!

Cas Knook
26 juli 2019

Dank Ellen!
En het kan (dus) nog: half augustus t/m half september gaan we een na-campagne voeren en krijgt iedereen alsnog de mogelijkheid in te schrijven voor deze (unieke) mogelijkheid. Online kan het nu reeds (bijv. bij JK-Glasvezel.nl).

"Ik blijf het zeggen..": net als de A73, de energie/duurzaamheid oplossingen: het is allemaal inderdaad even gedoe, maar dan heb je / we er toch wel enorm veel plezier van.

Voor glasvezel dienen we nu nog wel ca 135 inschrijvingen 'te scoren'.

Denk hierbij ook aan de meerwaarde bij verkoop / verhuur van uw huis / kantoor mét glasvezel, mocht u / je het voor jezelf 'niet nodig' vinden.

Ik mocht afgelopen week bij Ziggo weer eens ervaren dat ze erg makkelijk zijn met bijwerken en vernieuwen van hun pakketten, nog los van de kwaliteit/betrouwbaarheid: ik ging zomaar van €82,95 naar €113,90! Dat heb ik kunnen terugdraaien, maar wel met een 'oud' pakket. Monopoly..! Bij glasvezel heb je dan tenminste keuze, gezonde concurrentie, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.