Even voorstellen als buurtverbinder……
Naam: Piet Roberts
Geboren: 12 maart 1950
Woont in: Molenhoek
Sinds: 2003
Sinds 2015 ben ik gepensioneerd. In de jaren daarvóór (vanaf 1978) was ik als docent geschiedenis verbonden aan het Mondriaancollege in Oss.
Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, een zoon en een dochter, en die hebben ook beiden zo’n koningsdroom: een zoon en een dochter. Het oudste kleinkind is 14 en het jongste 5 jaar.
Toen de kinderen de deur uit gingen hebben we besloten een nieuw leven te beginnen en niet kleiner maar groter te gaan wonen, met het oog op het eventuele groter worden van het gezin (dus met aanhang en kleinkinderen). Dat was, achteraf gezien, een goede keuze.
Waarom woon je hier graag:
Van 1962 tot 1968 heb ik in Mook gewoond, in wat nu Maasstaete heet. Dat was het toenmalige Gabriëlcollege. Van 1968 tot 1970 woonde ik in Molenhoek in het klooster dat naast de kerk stond en dat in 1975 is afgebroken. Dus toen wij besloten een nieuw leven te beginnen, zoals hierboven gezegd, was de keuze eigenlijk niet zo heel moeilijk. Een beetje terug naar de wortels.
Molenhoek is sinds de jaren 60 erg uitgebreid en is momenteel een dorp met stadse allure. Het lijkt alsof je aan de rand van de stad woont. Bovendien het bos en het water vlakbij en als toetje het station dat je binnen 10 minuten naar het centrum van de stad brengt. Mooier dan hier kun je bijna niet wonen.
Buurtverbinder sinds:
2017
Waarom ben je buurtverbinder geworden?
Ik was sinds 2014 lid van de Dorpsraad in Molenhoek. Daarbinnen had ik de taak om me bezig te houden met de relaties met de regionale pers en omroep. Daar hoorde Maasburen ook bij. Daar werd ik ogenblikkelijk begroet als buurtverbinder, een functie die noodzakelijk was bij de introductie van dit digitale platform. Bovendien was er in Molenhoek nog geen buurtverbinder, dus het leek een logische stap buurtverbinder namens ons dorp te worden.
Wat houdt het werk in?
Als buurtverbinder is het de bedoeling contacten te leggen met organisaties, instellingen en bedrijven en hen te motiveren een pagina aan te maken op Maasburen. Daarmee wordt het een digitaal marktplein of een digitale krant voor de gehele gemeente, waar iedereen profijt van kan hebben. Alle inwoners kunnen op die manier op de hoogte gehouden worden van informatie van die instellingen en organisaties. Ook kunnen zij andere inwoners op de hoogte stellen b.v. door berichten, verhalen, foto’s en advertenties te plaatsen. Zelf heb ik me tot nu toe beziggehouden met het maken van enkele nieuwe pagina’s op de site van Maasburen, zoals o.a. de pagina van de Tennisvereniging de Heikant in Middelaar en van de Dorpsraad in Molenhoek.
Daarmee vervul ik natuurlijk ook de taak van verbinder tussen de Dorpsraad en Maasburen.
Het leuke aan het werk is dat je organisaties en instellingen op weg helpt een weg te vinden op het digitale platform, hen helpt een pagina aan te maken en dat je ziet dat die pagina ook bijgehouden wordt en mensen ook bij elkaar gaan kijken.
Wat vind jij de meerwaarde van Maasburen.nl voor onze dorpen?
Dat is ook de meerwaarde van Maasburen. Mensen blijven op de hoogte van informatie, niet alleen vanuit de eigen dorpskern maar ook vanuit de andere dorpen van de gemeente. Een gemeenschappelijk dorpsagenda zou een welkome aanvulling zijn. Overlappende belangrijke activiteiten kunnen op die manier vermeden worden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat alle organisaties die agenda bijhouden.
Maasburen krijgt nog meer status en waarde wanneer de gemeente ook de gemeentelijke gids in de vorm van de sociale kaart er op zou zetten. En wanneer Ter Sprake niet alleen in de huis- aan huisbladen maar ook op Maasburen zou verschijnen. Dat natuurlijk naast de schriftelijke informatie in ViaMookenMiddelaar. In het kader van de duurzaamheid is het tegenwoordig echter niet meer goed te verkopen dat ieder jaar de gemeentelijke gids op elk adres in het dorp wordt verspreid, ook al is dit gratis voor de gemeente. Mensen die digitaal niet vaardig zijn kunnen die gids dan telefonisch aanvragen of afhalen op het gemeentehuis. Daar hoeven maar enkele exemplaren voor gedrukt te worden.
Heb je een tip voor inwoners die een vraag hebben of die zelf iets op willen zetten?
Ga naar www.maasburen.nl . Schrijf je in zoals met een knop staat aangegeven. Dat is supersimpel. Kom je er niet uit mail dan naar . Wij zijn altijd bereid even te komen helpen, ook aan huis. Gratis service van de zaak!
Succes.