MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Terugblik op 13 weken verkeersquizNa 13 weken is de verkeersquiz van Dorpsraad Molenhoek afgelopen. 13 -soms best wel lastige- verkeerssituaties in Molenhoek, met vragen over hoe we ons hier moeten gedragen. Gelukkig kwam het juiste antwoord van wijkagent Richard Roggeveen en weten we nu allemaal weer wat de juiste regels zijn. 

Verkeersregels en gedrag
De dorpsraad ontving vele antwoorden en commentaren op de vragen. Verkeersregels en soms verkeersgedrag (meestal van anderen ;-) blijken duidelijk onderwerpen die leven in ons dorp. Leefbaarheid en (verkeers)veiligheid staan dan ook hoog op de agenda van de dorpsraad.

De lastigste vraag
De vraag met de meeste foutieve antwoorden was #2: Je komt uit Groesbeek en je wil naar Molenhoek.

  1. Ik moet voorrang geven aan de blauwe auto die links voor het bruggetje staat en van de Lindelaan het bruggetje op wil rijden.
  2. Ik mag nog achter de beige auto aan want de brug is nog niet vrij voor de andere kant.
  3. Ik heb voorrang, want dit is een gelijkwaardige T-splitsing, waar de blauwe auto van links komt en dus moet wachten.

We weten nu dat antwoord 3 het goede antwoord is, want: "Enkel bij tegemoetkomend verkeer dient men voorrang te verlenen wanneer men vanaf Groesbeek de brug over wil. In dit geval is daar dus geen sprake van."

De quiz was geen wedstrijd en er was ook niemand die 13 keer een antwoord heeft ingezonden. We hebben dan ook geen prijs. We stellen het in ieder geval wel zeer op prijs dat de verkeersquiz door de dorpsbewoners goed werd gelezen en onderling besproken. Doe er u voordeel mee!

__________

< Terug naar homepage Dorpsraad Molenhoek.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.