Ingrediënten Currypasta:
2 tl komijnzaad, 4 tl korianderzaad, 4 stengels citroengras, 2 cm laos, 1 sjalot, , 6 teentjes knoflook, 2 tl sambal trassi, 2 tl zout.
Ingrediënten curry:
700 gr. Pandan rijst, 1 broccoli, 2 paprika s, 400 gr. Sperziebonen 250 gr. Champignons, olijfolie, 500 gr. Kippedijen zonder bot, 1 blik kokosmelk, 250 ml kippenfond, 100 gr. Taugé, 1 limoen, vissaus, 65 gr. Cashewnoten, 0,5 bosje koriander, paksoi, grote garnalen, blik tomatenblokjes, zwarte bonensaus.
Bereiding currypasta:
Verwarm een koekenpan en rooster het komijn-en korianderzaad circa 2 minuten. Snijdt het citroengras in kleine stukjes. Schil en snijdt de laos in stukjes. Pel en snijdt de sjalot in kleine stukjes. Pel de knoflook. Halveer de pepers. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer fijn. Voeg als de pasta te dik is om te pureren een scheutje water toe.
Bereiding curry:
Snijdt de broccoli in roosjes. Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijdt de paprika in blokjes. Halveer de sperziebonen. Snijdt de champignons. Snijdt de kip in blokjes van 3 cm. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Bak de kip op hoog vuur in circa 3 minuten goudbruin. Schep de kip op een bord om uitdroging te voorkomen. Bak de garnalen en leg die bij de kip. Bak een paar eetlepels van de currypasta circa 1 minuut op hoog vuur en voeg de groenten toe. Roerde currypasta goed door de groenten en bak circa 5 minuten. Voeg de kokosmelk en de fond toe en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg tenslotte de kip, de garnalen en taugé toe. Breng op smaak met limoensap en vissaus. Hak de koriander.
Serveer de curry met pandanrijst en garneer met cashewnoten en koriander.
Namens Peter smakelijk eten allemaal!