MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

In gesprek met: Henk GietmanHet vrijwilligersteam voor de ‘bemanning’ van het Lees- en OntmoetingsPunt (LOP) in het winkelcentrum in Molenhoek bestaat voor het grootste deel uit dames. Henk Gietman is één van de drie mannen en samen met de andere twee maken ze er een gezellige club van.

‘Help, mijn man is klusser’
Een aantal jaren geleden is Henk binnengekomen via een kennis. De reden dat hij het daar aangenaam vond is dat hij vrij vlug meer mensen leerde kennen. Bovendien vindt hij het gezellig om mee te werken bij allerlei activiteiten en te helpen met werkzaamheden die verricht moeten worden. Vandaar dat hij zich ook aangemeld heeft bij de zogenaamde Klusgroep. Hoewel hij zelf zegt niet zo heel erg handig te zijn verricht hij voldoende hand- en spandiensten. De andere klussers kunnen zich dan toeleggen op de kern van de zaak. Zij vertellen Henk dan wel wat hij moet doen. Zijn vrouw Hermien hoeft dus niet bang te zijn dat ze hem moet aanmelden voor het tv-programma ‘Help, mijn man is klusser’.

Gastheren (en -dames) steken de handen uit de mouwen
Ook de taken die tot het gastheerschap behoren vindt Henk belangrijk. Daar hoort bijvoorbeeld bij: het ontvangen van mensen, ze wegwijs maken als ze voor de eerste keer komen, een praatje maken met de aanwezigen, koffie en thee zetten. En als de fanatieke puzzelaars er niet meer uit kunnen komen is hij altijd bereid een handje te helpen.

Zijn gastheerschap verricht hij 2 á 3 keer in de maand. Het LOP is door de week regelmatig open in de middag en de avond en zondags van 2 tot 5 uur ’s middags, dus dat betekent dat hij 6 tot 9 uur per maand gastheer mag zijn. Ook is hij vaak aanwezig bij interessante activiteiten in het LOP zoals lezingen en de pubquiz. Dan steekt hij op die avonden ongevraagd de handen uit zijn mouwen om de werkzaamheden van de dan aanwezige gastvrouwen en -heren te verlichten. En als er na de activiteit opgeruimd moet worden is Henk ook niet te flauw.

Graag meer competitie
De verantwoordelijkheden die bij het gastheerschap horen zijn: het opmaken van de kas, afwassen, het LOP netjes achterlaten en afsluiten. Omdat Henk zich in zijn werkzame leven bezig heeft gehouden met inkomsten en uitgaven is hem de portemonnee wel toevertrouwd.

Gevraagd naar activiteiten om meer mensen en zeker mannen naar het LOP te lokken zegt Henk dat dat moeilijk is. Voetbal kijken op het grote scherm (drankje en een knabbeltje erbij), een biljart (helaas plaatsgebrek!) en kaarten behoren tot de mogelijkheden. Hij oppert ook nog het idee van een sjoelcompetitie; nu is het nog een eenmalige wedstrijd. 

Mannen meld u!
Omdat het team van vrijwilligers uitgebreid kan worden roept Henk mensen, vooral mannen, op zich te melden voor deze edele taak. Hierdoor lever je een belangrijke bijdrage aan het mooier maken van de leefbaarheid van ons mooie dorp.

Interview door Piet Roberts - Meer over Henk leest u in deel 2. 

[foto Henk: Barry Rooijakkers]

__________

< Terug naar homepage Dorpsraad Molenhoek.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.