MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Hoe gaat het met MPA-project? Straatbordjes met ondertitelingOnder het motto 'Molenhoek pakt aan' roept Dorpsraad Molenhoekers jaarlijks op om projecten in te dienen die de leefbaarheid in het dorp beter, mooier of veiliger maken. Samen werken we aan een leefbaar Molenhoek.

Hoe gaat het met het MPA-project: Straatbordjes met ondertiteling?
Tijdens de zevende editie van MPA is door Bert Janssen, lid van Historische vereniging Molenhoek, een plan ingediend om nog meer straatnaambordjes dan tot heden van ondertiteling te voorzien. Met als doel meer kennis van de historie en cultuur van het dorp: Van wie is de naam op mijn straatbordje en wat heeft deze persoon betekend?

Omdat tegelijkertijd het MPA-project 'restauratie oorlogsmonument' (aan de Molenstraat) op de rol stond en er een uitnodiging voor een bijeenkomst Erfgoedplatform was binnengekomen is Bert met Angeline van der Donk, ook lid van de historische vereniging, naar die bijeenkomst gegaan. Het idee was dat in dit platform alles sneller gerealiseerd kan worden. Tijdens deze bijeenkomst kwam Hein van der Pas, inwoner van De Bisselt met het idee om ook daar met straatnaambordjes aan de slag te gaan.

Bordjes worden een website
In Molenhoek bleken het om een 50-tal straatborden te gaan. De kosten voor het maken van dergelijke borden bleken vele malen hoger het Vonkje (een subsidie) van de gemeente kan afdekken. Er is daarom afgesproken dat voor alle kerndorpen een verklarende tekst per straatnaam aangeleverd gaat worden en dat dit via een website of link vanuit een bestaande website geraadpleegd kan worden.

__________

< Terug naar homepage Dorpsraad Molenhoek.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.