Details

Zaterdag 4 november 2023 van 10:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Mook en Middelaar
Nederland

Zaterdag 4 november = Open Duurzame Huizenroute
Tijdens de Nationale Klimaatweek organiseert het Energiecafé voor de derde keer een duurzame huizenroute. Bezoek een woning in uw buurt en ontdek hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken. U kunt veel leren van dorpsgenoten die al stappen hebben gezet om hun huis te verduurzamen. Ieder op een eigen manier en met verschillende oplossingen. Zeven families stellen hun woning open en vertellen u graag hoe zij te werk zijn gegaan. Ga op pad, bezoek één huis, of bezoek een deel van de hele route.

Deze woningen kunt u bezoeken tijdens de duurzame huizenroute 2023:

  • Mook, Kerkstraat 33. Een zeventiger jaren woning zelf van het aardgas af brengen: het kan! Bezoek de Klimaatburgemeesters van 2023 en zie hoe zij dit aanpakken.
  • De Bisselt*, Lodewijkstraat 8. Kom kijken bij dit 2-in-1 huis.Verschillende bouwperiodes vragen om een goed plan voor verduurzaming. (10-13 uur)
  • Molenhoek*, De Bongerd 111: Hoe een huurder grote invloed kan hebben op de energierekening. Er is veel meer mogelijk dan huurders denken. (13-16 uur)
  • Mook*, Gelrestraat 23. Kijk en leer van de vorige Klimaatburgemeester hoe hij zelf zijn woning heeft aangepast om kosten te besparen. (9-14 uur)
  • Plasmolen, Riethorsterweg 45. Bezoek een nieuwbouwwoning die verwarmd wordt met aardwarmte en meer energie levert dan wordt verbruikt.
  • Molenhoek, Franciscanessenstraat 22. Ook in een vrij jonge woning, die al is ontworpen met het oog op duurzaamheid, kan verder worden bespaard. 
  • Mook, Bovensteweg 32: Stapsgewijs naar een volledig zelfvoorzienende woning.

U bent welkom van 10.00-16.00 uur. Bij drie adressen (met een *) gelden afwijkende openingstijden. 

< Naar agenda van het Energiecafé.
< Terug naar homepage Energiecafé

Verder kijken? Bezoek ook de Open Duurzame Huizenroute in de gemeente Heumen op 4 november. Kijk op
https://toekomstmaldennoordoost.nl/page284.html .

Waar
Middelaar, Molenhoek, Mook, Plasmolen

Over de organisator

Energiecafé Mook en Middelaar
Comfortabel wonen in een energiezuinig en duurzaam huis? Energiecafé Mook en Middelaar helpt u met voorlichting op maat. Zo geven onze en...... Lees meer