MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Vlinderwei in tijden van Corona

Tja, het zijn rare tijden, daar zal iedereen het over eens zijn. Maar op de Vlinderwei (Broekweg Plasmolen) is gewoon de lente begonnen, alsof er niks aan de hand is. De vogels zingen en zoeken een plekje voor hun nest. De eerste vlinders, bijen en hommels vliegen rond, op zoek naar de eerste nectarplanten. Die zijn er gelukkig. Vooral de sleedoorn is in trek bij alle fladderaars en zoemers.

Maar intussen staat ook het gras alweer vrij hoog. Dat heeft de hele winter door kunnen groeien. Hoewel het terrein van de Vlinderwei bekend stond als een nat gebiedje waar altijd grote plassen op bleven staan, hebben wij daar nooit wat van gemerkt. Veel weilanden staan vol met plassen, maar niet op de Vlinderwei. Daar is het gras dus flink doorgegroeid. En dat moest toch maar voor een deel gemaaid en gehooid worden, Corona of niet. Gelukkig is de wei zo groot dat we met vijf mensen ruim voldoende afstand konden houden. Dus we hebben genoten van het buiten werken in de zon. Hopelijk gaan er snel nog meer bloemen bloeien en vlinders vliegen. Ga er gerust eens kijken. Bij het filmpje hieronder komt u vast in de stemming.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.