Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

peter giesberts
8 november 2018

Snelfietsroute dwars door monumentale eiken!

Beste medebewoners,

Ongeveer 2 jaar geleden zag ik tijdens een fietstocht rode stippen staan op de oude eiken vlakbij het spoorviaduct over de Rijksweg. Afstappen dus en kijken hoeveel bomen er aangestipt waren........heel veel! Wat zou hier gaan gebeuren? Toch niet vanwege het snelfietspad dat, komende vanaf de nieuwe snelfietsbrug, Mook binnenkomt? Gesprekken met de projectleider van het snelfietspad volgden en ook een ambtenaar van de Gemeente Mook gaf aan dat het allemaal niet zo'n vaart zou lopen met het kappen van die bomen.

Afgelopen maand werd er in ter Sprake bekend gemaakt dat het bouwbedrijf dat de fietsbrug over de Maas gaat maken het contract getekend heeft en dat ook de route van het snelfietspad bekeken kan worden op tekeningen. Weer een gesprek met bovengenoemde partijen en wat blijkt........er gaan heel veel oude eiken sneuvelen op het talud van Pro-Rail en op gemeentegrond onder aan het talud. Wat ik al vreesde wordt bewaarheid,rode stippen op bomen betekent gewoon KAPPEN!

Waarom wil ik nu deze informatie met u delen? Ten eerste omdat er op bovengenoemde locatie heel veel plaats is om het fietspad te realiseren NAAST de bomen en ten tweede om u uit te nodigen ter plekke met mij eens te gaan kijken hoe de situatie werkelijk is. Heel veel mensen in Mook, ook politici, laten weten dat zij niet precies de locatie kennen en er zijn zelfs raadsleden die nog nooit de tekeningen van de route gezien hebben! Terwijl er toch in menig verkiezingsprogramma van die partijen staat dat er veel aandacht moet zijn voor NATUUR en GROEN in onze gemeente.

Het is nog niet te laat, maar de tijd dringt......in december is er al een informatieavond over dit alles en dan zal de kapaanvraag niet lang meer op zich laten wachten.

Schroom niet mij te mailen of te bellen en dan gaan we even een half uurtje kijken bij die prachtige eiken!

Groeten Peter Giesberts, Lindeboom 26, Mook. Tel:0246962451 of 06-36259115

Mailadres: petpet@online.nl