MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Raadslid Luc van der Linden (DGP) stelt zich voor

(bericht van de gemeente)

Werkend als elektronicus, is ons bedrijf marktleider in ultra low energy Blue tooth IC’s. Wij werken er hard aan om zo min mogelijk elektriciteit te gebruiken, zodat u minder vaak een accu hoeft op te laden.

Binnen onze partij, de DGP, vertegenwoordig ik ons in overkoepelende overlegorganen om het akkoord van Parijs (0 op de meter) te realiseren.

Wat mij hierin opvalt, is hoe ingewikkeld dit proces is, zowel bestuurlijk als voor onze inwoners. Er wordt gesproken over zeer grote hoeveelheden energie, die erg moeilijk voor te stellen zijn. In een simpele vertaling komt dat nu neer op 1 windmolen. En na de gasloos-transitie en de invoer van elektrische auto’s komen er nog 3 windmolens bij in onze gemeente. Dat is erg veel voor onze kleine, mooie gemeente. Dat moet ook anders kunnen.

Begin dit jaar heeft onze partij een thema-avond hierover georganiseerd, “gasloos, de weg ernaar toe”. Met een spreker uit Oirschot en een lokale installateur. Het meest opvallend waren de overeenkomsten tussen de 2 sprekers. Vanuit verschillende invalshoeken waren hun adviezen gelijk. Namelijk eerst maximaal inzetten op het isoleren van je huis en daarna handelen bij vernieuwende investeringen zoals keuken of auto. Verminder je eigen gebruik!

Onze gemeente is nu bezig met de vertaalslag naar u toe. Bedrijven en coöperaties zijn al volop bezig. Ook erg goed is dat in onze gemeente mensen al volop de handen uit de mouwen steken om hier actief aan mee te helpen. Ik denk hierbij aan het energiecafé en de postcoderoos (zonnecellen op grote daken).

Ik hoor heel graag ideeën over hoe we een groene gemeente blijven.

Met vriendelijke groeten, Luc van der Linden, Raadslid DGP.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.