Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Raadslid Cornelieke van den Bergh (VVD) stelt zich voor

Deze week Cornelieke van den Bergh

Het raadswerk beperkt zich niet tot de raads- en commissievergaderingen, maar gaat ook buiten de raad gewoon door. Als gekozen raadslid moet je de inwoners van de gemeente zo goed mogelijk in de raadszaal vertegenwoordigen. Buiten de raadszaal ben je vaak het eerste aanspreekpunt bij klachten of problemen.

Vaak zijn dit kleine probleempjes waarbij iemand even op weg geholpen moet worden bij het vinden van de juiste kanalen. Maar veelal zijn dit ook klachten over bijvoorbeeld hinder van bedrijven, vragen over de gevolgen van een bestemmingsplanwijziging en andere onderwerpen van beleid.

Juist het contact met inwoners buiten de raad vind ik erg leuk. Horen wat er leeft en welke ideeën er zijn om de leefbaarheid van onze gemeente te verbeteren.

Wat mij betreft zit het met die leefbaarheid wel goed (al kan het natuurlijk altijd beter). Dat hebben we voornamelijk te danken aan heel veel verschillende groepen inwoners, die zich op diverse terreinen ontzettend hard inzetten om van alles te realiseren. Van kinderzomerweek tot eettafel en van duo-fiets tot Molenhoeks Makkie. En niet te vergeten, al die inwoners die zich inzetten bij de diverse verenigingen binnen en buiten onze gemeente.

Actieve inwoners zijn onmisbaar voor het behoud van de leefbaarheid in onze kernen. 

Zeker met alle taken die naar de gemeentes zijn gekomen en de bezuinigingen die daarmee gepaard gaan. Hierdoor staan ook in onze gemeente de financiën onder druk. Hierover wissel ik veelvuldig van gedachte met inwoners. Enerzijds om uit te leggen wat dit voor ons betekent en anderzijds om ideeën op te doen hoe hier nu mee om te gaan.

Kortom, raadslid ben je niet alleen in de raadszaal, maar vooral ook daarbuiten.

(dit is een bericht van de gemeente)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.