Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtverbinders MaasBuren
7 januari 2019

Over de receptie, spelden van verdienste en het loflied..

Gisteravond was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Mook en Middelaar. Burgemeester Willem Gradisen gaf een korte toespraak waarin hij met name terugkeek op afgelopen jaar. De trots op onze gemeente bleek uit al zijn woorden. Hij haalde dan ook uitgebreid aan dat wij in de mooiste gemeente van Nederland wonen en roept iedereen op daar nog veel meer promotie voor te maken. Als het aan de aanwezigen ligt gaat dat zeker gebeuren. De zaal van de Koppel in Middelaar was helemaal vol. 

Vier spelden van verdienste


Tijdens de bijeenkomst werden vier spelden van verdienste uitgereikt aan inwoners die zichzelf op een bijzondere manier hebben ingezet voor het dorp, het verenigingsleven of hun medemens.

Alphons Thomassen uit Mook

Alphons werd als eerste op het podium uitgenodigd. Hij werd geroemd voor zijn sociaal hart en tomeloze inzet voor Harmonie Erica, waar hij 62 jaar lid van is geweest. Door zijn bijdrage werd de harmonie weer financieel gezond! Ook was Alphons 30 jaar bestuurslid bij hengelsportvereniging 't Mokse Broek én lid van de misschien wel oudste zangvereniging van Nederland: De Broederschap van de Sanghers in Mook! 

Piet Thomassen uit Mook

Daarna ging de eer naar Piet, de broer van Alphons. Piet is 40 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer in onze gemeente. Heel leuk dat alle brandweerleden in uniform aanwezig waren om hem te huldigen. Daarnaast was ook Piet actief bij hengelsportvereniging de Mokse Broek. Piet werd geroemd om zijn betrouwbaarheid en flexibiliteit. Ook nu is Piet nog actief als vrijwilliger bij Tafeltje Dekje.

Echtpaar Peters-Sengers uit Middelaar

Zowel Wiel als Maria zijn beide erg actief in het verenigingsleven. Er volgde een lange lijst van partijen aan wie zij hun diensten geven en gaven: De KBO, het Rode Kruis, het bezoeken van zieken en ouderen, de kerk, het koersbal, het gilde, de duofiets en nog veel meer. In hun aanbeveling werden dan ook de woorden gebruikt: Als er ooit een echtpaar was dat de speld van verdienste verdient, dan zijn het deze twee mensen. Daar kon het gemeentebestuur natuurlijk niet omheen. Opgemerkt werd dat Wiel en Maria iedere week zelfs meer dan 20 uur besteden aan vrijwilligerswerk!

Muziek

Na de huldiging volgde het loflied die burgemeester Gradisen speciaal voor deze bijeenkomst schreef. De wethouders zorgden voor de backing vocals. Voor wie het leuk vindt, is de tekst onderstaand te lezen. Na het loflied werd de receptie afgesloten met nog meer muziek van orkest Divers uit Middelaar. Het was een gezellige bijeenkomst!
Tekst Mook Middelaar lied