MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Open vervolg brief aan onze inwoners

  • 1 reactie

Open (vervolg) brief aan alle inwoners van Mook en Middelaar.

Beste inwoners, 

Ik heb al eerder aangegeven hoe belangrijk het is zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand te houden wanneer je bijv. naar buiten gaat voor je werk, voor een frisse neus of om boodschappen te doen. Maandag 23 maart jl. is er landelijk een aantal noodzakelijke extra maatregelen genomen. Hierbij noem ik enkele van die maatregelen. 

Tot 1 juni zijn alle samenkomsten verboden. Dit heeft gevolgen voor onze 4 mei herdenking die in het teken zou staan van 75 jaar bevrijding. Winkels, dus ook onze supermarkten, moeten (voorzover ze dat al niet hebben gedaan) maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden. Bij groepen van 3 of meer personen (met uitzondering van gezinnen) moet minimaal 1,5 meter van elkaar afstand worden gehouden. Praat daarover met bijv. jongeren: pubers en tieners. Want daar ligt een zorg vanuit de politie en via signalen vanuit de samenleving. Zodra de noodverordening is vastgesteld  zal hierop ook worden gehandhaafd. Dat is vervelend, maar het is in het belang van de gezondheid en veiligheid van ons allemaal.

Zo word ik via de GGD Noord-Limburg op de hoogte gehouden van het aantal geregistreerde corona-patiënten uit onze gemeente. Was dat op 15 maart jl. nog geen patiënten in de gemeente Mook en Middelaar, inmiddels is dit reeds opgelopen tot 22 inwoners. En let wel: lang niet alle besmette personen worden getest. Alleen gebeurt dat bij mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte. Het daadwerkelijk aantal besmette inwoners is dus groter. 

Ik heb inmiddels ook telefonisch contact gehad met enkele corona-patiënten uit onze gemeente.  En dat zijn gesprekken die je doen beseffen hoe ingrijpend de ziekte is. Patiënten moeten een strijd voor hun leven voeren. 

Graag doe ik een beroep op alle inwoners van jong tot oud: houdt afstand en neemt de genomen maatregelen in acht. Met elkaar gezamenlijk kunnen we het aan.

Burgemeester Willem Gradisen

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.