Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Dorpsraad-Molenhoek / LOP
4 januari 2019

Opbrengst Voedselbankproject

‘Omdat we om hen geven’


‘Molenhoek pakt aan 6’ heeft al een eerste fantastisch resultaat geboekt. Het Voedselbankproject werd hoog gewaardeerd door de jury en er werd royaal gedoneerd. 14 kratten vol levensmiddelen. Een welkome aanvulling voor de kerstboodschappen van ongeveer 20 gezinnen, die moeten rondkomen van een te krappe beurs. Dank je wel, alle royale gevers. Ook namens de Voedselbank, die erg te spreken is over de opbrengst. En vooral ook namens al die ontvangers, die met Kerst ervaren dat wij om hen geven.

Antoinette Vos, Petra Poulissen en Harry Hendrix

En …………. mocht je het vergeten zijn, je kunt nog doneren via:

Rabobankrekening NL45RABO0129710458 t.n.v. de stichting Voedselbank Groesbeek e.o. onder vermelding van ‘Donatie Kerstactie Molenhoek’

Doen! Omdat we om hen geven!


Van links naar rechts: Peter Maas en Ineke Brok (van de Voedselbank Groesbeek en omgeving waarbij ook Mook en Middelaar is aangesloten), Petra Poulissen, Harry Hendrix en Antoinette Vos, die het project Voedselbank Molenhoek trekken.

Zie hieronder bericht uit de Gelderlander


Uit de Gelderlander van 20-12-2018

Molenhoek koopt en schenkt gul etenswaar

Molenhoekers hebben massaal gehoor gegeven aan het verzoek om tussen 15 december en gisteren extra boodschappen te doen en die te doneren aan dorpsgenoten die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Joost de PoelVolop donaties van de inwoners van Molenhoek. Pasta, rijst, maaltijdsauzen, pindakaas, soep in een pot, vlees in blik: inwoners konden zulke en andere producten droppen in dozen die onder meer bij de Spar en het Lees- en OntmoetingsPunt (LOP) waren neergezet.
Het initiatief kwam van Petra Poulissen, Antoinette Vos en Harry Hendrix. Gisteren werden de dozen vol houdbare producten uitgestald bij het LOP en overgedragen aan de voedselbank in Groesbeek, die ook de mensen in Molenhoek bedient. ,,We hebben enkele dagen geflyerd om mensen attent te maken op deze actie", zegt Poulissen.
Aanmoedigingsprijs
De voedselbankactie was deze maand genomineerd voor een prijs van Molenhoek Pakt Aan, maar liep die net mis. Bij Molenhoek Pakt Aan, bedacht door de Dorpsraad Molenhoek, worden projecten die vrijwilligers (willen) opzetten, beloond met maximaal 150 euro. Het gaat om een aanmoedigingsprijs. Bij Molenhoek Pakt Aan wordt inwoners gevraagd ideeën te opperen die het dorpse leven wat mooier maken. In zes jaar tijd leverde dat ruim vijftig plannen op, die deels zijn uitgevoerd.
Deel dit bericht!

Reacties

Petra Zwartjes
4 januari 2019

Wat een goed initiatief is dit toch