Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

De Dörpskamer Middelaar en Plasmolen
5 november 2018

Kaarten maken in de Dörpskamer en meerdere activiteiten

Goed nieuws! Steeds meer mensen weten de Dörpskamer te vinden.                                    Daar zijn wij blij om!

 Beste inwoners van Middelaar en Plasmolen,

Anderhalf jaar geleden werd de Dörpskamer geopend. Zo leuk: het is een succes! En dat moet het blijven, want we merken dat het in een behoefte voorziet. Denk nu niet meteen: ‘Dat is toch niets voor mij,’ want dat is het misschien wel. Gun uzelf eens dat uitje! En vraag dan meteen uw buurman of buurvrouw mee. Leeftijd doet er niet toe. Openingstijden: Dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur, Woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur, Donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De Koppel is een fijne laagdrempelige plek om elkaar te ontmoeten. U hebt vast in de krant gelezen dat er een nieuwe uitbater is.  Koen of Karin staan nu achter de bar en vinden het ook leuk als u komt. Graag serveren zij u een consumptie die met ingang van 1 november twee euro is voor thee, koffie en fris en twee euro en vijftig cent voor wijn en bier. Deze prijzen worden ook in de Dörpskamer aangehouden.

De Dörpskamer. Drie keer in de week een plek voor een praatje, om ‘even te zijn,’ of om actief aan de slag te gaan. En soms is er een spreker met een mooi verhaal.

De Dörpskamer, voor jong en oud, voor vrouwen en ook voor mannen, maar die zijn veelal in de minderheid, terwijl er in onze beide dorpen toch genoeg zijn! Dus hierbij een oproep: Kom mannen! Kom ook eens een kop koffiedrinken of een pilsje pakken, een potje biljarten of gezellig kaarten. Of misschien hebt u een mooi verhaal om te delen?

Ondertussen is er op dinsdagmiddag  wel een mannenkaartclub. Een fanatieke! En nu is het zo dat er vrouwen zijn die ook willen kaarten op dinsdagmiddag. Maar daarvoor zijn er nog niet genoeg kaartsters. Dus dames, kunt u kaarten? Kom en doe mee op dinsdagmiddag. Maar er zijn ook andere spellen. Wat dacht u van een sjoelcompetitie? Of een spannend potje rummikub? Puzzelen enz. Of een goed gesprek.

Activiteiten:

8 november een extra activiteit. We gaan kaarten maken onder de bezielende leiding van Dora en Annie. Voor 7 november kunt u zich opgeven bij Petra Zwartjes 024-6963481 of mailen naar zwartjespetra@gmail.com. De kosten zijn €2,00

15 november - Presentatie. Geert Theunissen vertelt over de Kop en de voormalige pannenfabriek.

22 november - computerhulp ook voor laptop, iPad, tablet, telefoon, Biblioplus, en www.maasburen.nl

29 november - Sinterklaasmiddag. Samen met de kinderen pepernoten bakken en kleuren.

6 december hand- en verstelwerk. Gezellig samen nieuwe technieken uitproberen.

13 december oud foto- en filmmateriaal bekijken van activiteiten en festiviteiten in onze dorpen.

20 december kerststukje maken en voor iedereen (ook de heren) een gezellige afsluiting van 2018.    

Dat wordt extra gezellig!

Tussen Kerst en Oud- en Nieuw is de Dörpskamer niet geopend. Dinsdag 2 januari 2019 weer wel!

Wij zien u graag in de Dörpskamer. Welkom! En als u een leuk idee hebt om het nog leuker te maken? Dat horen wij graag!

De organisatie.

P.S. Wist u trouwens dat voor kleine vergaderingen de foyer van De Koppel kan worden gebruikt? Er zijn geen kosten aan verbonden wel even vooraf afspreken bij Koen of Karin. De consumpties zijn voor eigen  rekening.