Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Ga mee met de nachtwachter in Heumensoord

Natuurmonumenten organiseert op vrijdagavond 8 november een bijzondere avondactiviteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar in Heumensoord. Durf jij mee het bos in, om de geheimzinnige Nachtwachter te zoeken?

Geheimen van de nacht
Het valt niet mee om verstokte dagkinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met de nacht van Heumensoord, maar de Nachtwachter weet als geen ander hoe dit moet worden aangepakt. Ga mee en ontdek de geheimen van de nacht. Je zintuigen moeten extra hard werken in het donker. Je spitst je oren om nachtgeluiden op te vangen, kijkt goed om je heen om nachtdieren te ontdekken en laat je fantasie de vrije loop. Spannend!

Sluier van de stilte
Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip 'Sluier van stilte' en de woorden 'Krekelstem' en 'Nachtconcert'. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij 't startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken de nachtwachter na.

Handig om te weten:
Let op: deze activiteit is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, daarom maximaal 1 begeleider/ouder per kind(eren). Zaklampen zijn tijdens de tocht natuurlijk uit den boze! Deze activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeest. Draag donkere onopvallende kleding. Stevige schoenen zijn aan te bevelen. Alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn, dit vanwege de donkere en oneffen paden die belopen worden. Honden mogen helaas niet mee.

Praktische informatie

Tijdens deze avond op 8 november word je om 19.00 uur welkom geheten bij het beheerkantoor van Heumensoord aan de Scheidingsweg 99 in Malden (Nijmegen). Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De avond duurt tot 21.30 uur. Ouders én kinderen kopen een kaartje. Er kunnen maximaal 15 personen mee. Geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Wil je ook mee? Deelname kost 5 euro per persoon. Niet-leden betalen 8 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dat kan via https://www.natuurmonumenten.nl/heumensoord en doorklikken naar agenda.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.