Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Extra controles hondenbelasting

Extra controles hondenbelasting door de gemeente

Op 16 april a.s. start de controle hondenbelasting in de gemeente Mook en Middelaar. De medewerkers van Legitiem gaan de komende weken langs de deuren en controleren ca. 1700 adressen aan de hand van de door ons verstrekte looplijsten. U kunt de controleur vragen naar zijn of haar legitimatie. Overigens bent u niet verplicht de hondencontroleur binnen te laten. 

Iedereen die één of meer honden heeft, moet hondenbelasting betalen. De hoogte van de belasting is afhankelijk van het aantal honden dat u heeft. Uit de praktijk blijkt dat niet alle honden worden aangegeven. De gemeente voert daarom controles uit. Als geconstateerd wordt dat geen aangifte is gedaan, kost het u extra geld. U ontvangt dan een aanslag met boete. 

De komende tijd worden huis-aan-huis extra controles uitgevoerd. De controleur verstrekt u een aangiftebiljet als er een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. Het aangifteformulier moet altijd worden ingevuld en teruggestuurd, ook als de aangetroffen hond van iemand anders zou zijn.   

Schaft u een hond aan of verandert het aantal honden, dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen. U kunt de hond aanmelden via onze website www.mookenmiddelaar.nl.