MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Een geslaagde Buurtsoep-proef!

  • 1 reactie

Nu op naar de eerst officiële Buurtsoep op 2 maart.

Buurtsoep is een project van Molenhoek Pakt Aan, dat in december met twee prijzen werd beloond, waaronder de publieksprijs. In korte tijd kreeg het project vorm. Negen vrijwilligers en soepmakers werkten het Buurtsoep-plan verder uit en regelden de inkoop van pannen, soepkoppen, lepels, broodmandjes enz.

Generale repetitie
Op maandag 3 februari was de generale repetitie. Met als gasten de vrijwilligers van de Dorpsraad en hun familie of vrienden. In een uur was het Lees- en OntmoetingsPunt omgebouwd tot een heus soeprestaurant. Twee soepen, een Spaanse tomatensoep en een Afrikaanse pompoensoep, stonden klaar in de warmhoudketels, de stokbroden waren gesneden, de tafels leuk gedekt en het team startklaar voor het ontvangen van de in totaal 35 gasten. Zij vormden het proefpanel.

Enthousiast proefpanel
Het panel keurde niet alleen de soepen, maar ook de organisatie, de aankleding, de sfeer, de beste smeersels voor het stokbrood en deden suggesties zoals het maken van een boek voor de soeprecepten. Het eindoordeel? De proef is meer dan geslaagd!

En dus kan de soepgroep zich nu gaan voorbereiden op de officiële opening van de Buurtsoep op 2 maart a.s. Om 12 uur, als de sirene gaat, is er Buurtsoep in het LOP voor iedereen die zin heeft in soep met een praatje. Kosten: 3 euro. Vrije inloop dus, maar houd wel in het achterhoofd dat OP=OP. 

Van harte welkom, Molenhoekers, op 2 maart. We hebben daarvoor ook een aantal speciale gasten uitgenodigd. Wie? Dat verklappen we nog niet. Komt dat zien!

Fotografie: Barry Rooijakkers

Onze soepbrigade (foto 2, van links naar rechts): Ria Kluts, Maike van de Corput (van Voedtadvies), Marian Vrolijk, Ine Medendorp, Jacqueline Konings, Maria Stegeman en Antoinette Vos. Marion van Pagee en Marian Wegerif ontbreken op de foto.

__________

< Terug naar homepage Dorpsraad Molenhoek.

Deel dit bericht!

Reacties

Petra Poulissen
10 februari 2020

Het was heerlijk! Jij komt toch ook op 2 maart?!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.