MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Democratiefestival 2019 in Veur Lent

Afgelopen vrijdag ben ik met Sas en Loes naar het Democratie festival bij de Spiegelwaal in Lent geweest. Het was groots opgezet en heerlijk weer. Alles was goed geregeld, parkeren dichtbij en veel beveiliging. Beetje jammer was wel dat je je flesje water niet mee naar binnen mocht nemen, ja als je het dopje afgaf en dan liep je dus met een flesje in je hand  Sas en ik zijn eerst met een bakje koffie in de zon aan het waalstrandje gaan zitten. 

Daarna gingen we naar de VNG tent waar Loes al was en waar Hanneke en Elma van mijn buurtje (het overkoepelende platform van Maasburen.nl) al van wal waren gestoken met hun mooie verhaal over hoe buurtverbinders veel mensen verbinden en helpen om zaken tot stand te brengen  en onder de aandacht brengen. Dat gebeurt met behulp van het mijn buurtje platform maar soms ook met praktische zaken. Daar hadden ook de buurtverbinders zelf mooie voorbeelden van. Het was een enthousiaste bijeenkomst. 

Terwijl we op zoek gingen naar wat te eten kwamen we langs allerlei tentjes met goeie initiatieven. Na de lunch zijn Sas en ik naar de zeepkistbijeenkomst gegaan van burgemeester Bruls. 5 minuten kreeg iedereen de kans om zijn of haar stelling te verdedigen. Iedereen hield zich daar goed aan en er kwamen veel onderwerpen te sprake. Zelf ben ik ook voor de zeepkist gaan staan (ik kon er niet op komen haha) om mijn altijd aanwezige vraag voor respect voor iedereen te stellen en Sas klom op de zeepkist om het drugsbeleid aan de kaak te stellen. We wilden nog met de boot mee maar die hadden we gemist.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.