Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

De vierdaagse in Mook

Route donderdag 18 juli

De wandelaars komen omstreeks 6.00 uur vanuit Heumen onze gemeente binnen en lopen via de Spijkerweg, ­Rijksweg, ­Maasdijk, ­terrein Maasstaete, ­De Hove naar het Raadhuisplein. De 30 km. lopers verlaten hier via de Groesbeekseweg onze gemeente. De 40 en 50 km. lopers vervolgen hun weg via de Kerkstraat, ­Kanaalweg, ­Cuijksesteeg, ­Meulenbroekstraat, ­Lambertusweg, Elzenstraat, Witteweg, ­Muldershofweg, ­Zevenbergseweg, ­Schildersweg richting Milsbeek. Al deze wegen zijn afgesloten van 5.00 uur tot 12.00 uur.

Tijdens de doortocht over de Rijksweg N271 is de westelijke rijbaan, tussen de Spijkerweg en Maasdijk, afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt door de politie over de andere rijbaan geleid, zodat doorgaand verkeer mogelijk blijft. De Groesbeekseweg is vanaf ± 9.30 uur tot 13.00 uur afgesloten voor het verkeer. Groesbeek is dan alleen bereikbaar via Nijmegen. Lokaal verkeer met bestemming de Bisselt kan via de Papenbergseweg en d’ Avillaweg het gebied bereiken. De slagbomen aan het begin van deze wegen verwijderen wij tijdelijk. 

 Route vrijdag 19 juli

Tussen 8.00 uur en 15.00 uur lopen de wandelaars vanuit Cuijk via de pontonbrug over de Maas en de Cuijksesteeg, ­Kanaalweg, ­Kerkstraat, Raadhuisplein, ­Rijksweg N271 vanaf het gemeentehuis richting Nijmegen. Deze wegen zijn afgesloten van 7.00 uur tot 16.00 uur. Houdt u er rekening mee dat deze straten dan niet met de auto bereikbaar zijn. Om de doorgang voor de wandelaars te garanderen is parkeren op de route c.q. parkeervakken niet toegestaan. 

 Wij verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden en uw auto op tijd ergens anders buiten de wandelroute te parkeren. De gemeente maakt zo nodig gebruik van de wegsleep regeling. Vrijdag is Molenhoek   bereikbaar via Groesbeek. 

Verwelkom de lopers

Om de lopers feestelijk te verwelkomen vragen wij iedereen die aan de route woont om de vlag uit hangen of om bijvoorbeeld slingers op te hangen.

 Festiviteiten Raadhuisplein te Mook 

Restaria de Plataan organiseert op donderdag,- en vrijdagochtend de feestelijke ontvangst van de lopers op het Raadhuisplein in Mook.

 Feestterrein Astrantia te Middelaar 

Sportvereniging Astrantia plaatst een tent van donderdag 18 juli tot en met vrijdag 19 juli 2019 aan de Cuijksesteeg voor diverse festiviteiten tijdens de doortocht van de wandelaars. Ook op de hoek Elzenstraat-Witteweg staat op donderdag een tent van Astrantia.

 Festiviteiten Parkeerterrein Muldershofweg te Plasmolen 

Op donderdag 18 juli 2019 doen de wandelaars Plasmolen aan. Op het parkeerterrein op de Muldershofweg is door Grand café ‘De Malle Jan’ vanaf 6.30 uur een terras met muziek ingericht. Het parkeerterrein ligt aan de route en is daarom tijdens de doortocht afgesloten voor het verkeer. 

 Vuurwerk 

Woensdagavond 18 juli is er een vuurwerkevenement in een weiland aan de Cuijksesteeg te Middelaar, ter hoogte van de veerstoep. Het vuurwerk begint omstreeks 23.00 uur. 

 Proefsluiting pontonbrug 

Op donderdagavond 18 juli vindt de inmiddels traditionele proefsluiting van de pontonbrug over de Maas plaats. Militairen leggen rond 18.00 uur de brug ter hoogte van de veerstoep in Middelaar. De openingsceremonie van de pontonbrug wordt gedaan door de burgemeesters van Cuijk en Mook en Middelaar. Daarna kunnen belangstellenden via de pontonbrug de overkant van de Maas bezoeken. Omstreeks 19.30 uur wordt de brug weer weggehaald. 

Vrijdagochtend rond 7.00 uur wordt de brug opnieuw gelegd, zodat de duizenden vierdaagse wandelaars vanuit Cuijk de Maas kunnen oversteken. 

 Als u een kijkje wilt nemen bij het vuurwerk op woensdag of bij de proefsluiting van de pontonbrug op donderdag moet u rekening houden met een omleidingsroute voor autoverkeer vanaf Mook. Op de Cuijksesteeg ter hoogte van de brug/keersluis is een inrijverbod ingesteld. Het verkeer dat de evenementen wil bezoeken wordt omgeleid via de Meulenbroekstraat, Lambertusweg en Elzenstraat naar de Veerstraat. Deze maatregel geldt op woensdag 17 juli vanaf 18.00 uur tot 24.00 uur en op donderdag 18 juli van 17.00 uur tot ongeveer 22.00 uur en vrijdag 19 juli vanaf 6.00 uur. Aan het eind van de Veerstraat is een GRATIS parkeerterrein ingericht. Mede namens de hulpdiensten vragen wij u vriendelijk uw auto hier te parkeren. Zowel op de Cuijksesteeg als de Veerstraat zijn een algeheel parkeerverbod en wegsleepregeling van kracht zodat de doorgang van hulpdiensten open blijft. 

 Gewijzigde vaartijden veerpont 

De veerpont tussen Cuijk en Middelaar is op donderdagavond alleen via de Cuijksesteeg (Mookse kant) bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Op vrijdag is de veerpont niet bereikbaar. Exacte vaartijden vindt u op de site van www.tonpaulusveerbedrijf.nl. 

 Gewijzigde busroute tijdens de Vierdaagse 

Tijdens de Vierdaagse rijden de bussen van lijn 83, Venlo-­Nijmegen v.v. volgens een gewijzigde dienstregeling. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u het Reisinformatienummer bellen, tel: 0900­-9292. Voor actuele reisinformatie kunt u ook  internetpagina www.9292ov.nl raadplegen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.