MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Burgernet is vernieuwd

Met een nieuwe eigentijdse versie van Burgernet  kunnen opsporingsacties nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Gemeenten en Politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te kunnen lossen en vermiste personen nog sneller terug te vinden. 

Burgernet werkt heel eenvoudig.
 Deelnemers ontvangen een oproep om mee te zoeken naar een persoon of voertuig in hun omgeving. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal of een overval. Als u iets zie, belt u rechtstreeks met de meldkamer en kan de politie direct verder met de tip. U krijgt altijd een afloopbericht waarin het resultaat van de actie wordt vermeld, ook als iemand nog niet is gevonden.

Burgernetacties worden verspreid via verschillende kanalen

U kunt kiezen voor de Burgernetapp, voor sms- of spraakberichten, voor Twitter en voor Facebook Messenger. Al meer dan 2,4 miljoen mensen doen mee.

 De Burgernetapp is verder ontwikkeld en verbeterd.
 De politie meldkamer kan bijvoorbeeld vanaf nu een foto meesturen met het Burgernetbericht en deelnemers kunnen via de app tijdens de actie nu ook foto’s sturen naar de meldkamer. Een andere verbetering is dat de app de GPS-locatie van de smartphone gebruikt om berichten te sturen over incidenten in de omgeving.  En kunnen oproepen meteen gedeeld worden via social media, ook met WhatsAppgroepen. Reageren op een oproep kan direct via de ‘bel politie'-knop.

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw omgeving. 

Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden. Dus meld u aan voor burgernet. Kijk op www.burgernet.nl of download direct de app.

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.