MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Bij 'JA': iedereen krijgt de vezel in huis, alleen inschrijvers ook signaal

  • 1 reactie

Deze week: Laatste informatiebijeenkomsten Glasvezel. 

We zijn er bijna!

Voor iedereen die het gemist heeft, of er nog niet aan toegekomen is: inschrijven voor een glasvezel abonnement bij één van de 6 providers kan nog tot 15 september, zonder de activatie kosten van €450,-. 

Om het glasvezel daadwerkelijk te laten aanleggen door E-Fiber zijn er nog nét onvoldoende inschrijvingen. Want alleen als 30% van de huishoudens in Mook en Middelaar ja zegt, zal het glasvezel in 2020 in onze gemeente gerealiseerd worden.

We organiseren daarom deze week nog 3 info/inschrijfmomenten. Hier zijn het organiserende Limburg Glasvezel, JK-Glasvezel en enkele ambassadeurs aanwezig om uw vragen te beantwoorden én/of u in te schrijven. Ook kunt u ons vragen voor een afspraak bij u thuis.

Waar en wanneer?

LOP (Dorpsraad Molenhoek), Winkelcentrum Molenhoek (Prinsenweg 3-c):

  • Do 5 sep 18.30-20.30
  • Vr 6 sep 18.30-20.30
  • Za 7 sep  10.00-16.00

Waarom inschrijven?

U helpt niet alleen uzelf aan een betere en toekomstvaste internetverbinding tot in uw woning, maar u zorgt er ook voor dat uw huis én onze gemeente niet achterop raken. Want het duurt zeker 10 jaar voordat de andere partijen mogelijk glasvezel tot in uw woning gaan aanleggen!  En de toekomstige dekking van 5G is in Nederland niet bedoeld voor vervanging van de ‘bekabelde’ telefoon-, TV- en internetverbindingen. 

Voordelen van glasvezel

De behoefte aan capaciteit via het internet zal de komende jaren sterk toenemen  Denk bijvoorbeeld aan uw TV beeld dat steeds meer pixels heeft en het 'Netflixen': dat dient wel binnen te kunnen komen ("downloaden"). Of de foto's en video's die u wilt delen met familie / bekenden en sociale websites kosten steeds meer 'bytes' om te versturen ("uploaden"). Ook komen er steeds meer apparaten in huis die communiceren: camera's, deurbel, beveiliging, schakelen op afstand (domotica), zorg-op-afstand (niet alleen voor ouderen..), telefoon, WiFi..

De huidige (coax en koper) internetverbindingen zijn dan niet toereikend. De providers beperken de capaciteit nu tot maximaal 1000Mbps (1Gbps), maar de vezel kan veelvouden aan, bijvoorbeeld door meerdere kleuren licht te gebruiken. En een ander voordeel: glasvezel geeft geen straling, want het is licht. Wat via glasvezel gaat hoeft niet via een koper/coax kabel of via de lucht (4G, 5G) te gaan.


Deel dit bericht!

Reacties

Cas Knook
6 september 2019

Mijn conclusie:
Voorlopig (paar jaar) zal de koper / coax bekabeling 'het nog wel' aan kunnen, maar op diverse plekken is nu reeds merkbaar dat de capaciteit ervan afneemt of als u buitenaf woont..

Ik kies NU voor een betrouwbare opvolger en wacht niet tot Ziggo / KPN "in het westen" een keer klaar zijn en de dunner bevolkte gebieden gaan verglazen.. Limburg Glasvezel biedt het NU aan! Ik grijp die kans en ben er zelfs voordeliger (en technisch beter) mee uit dan het huidige abonnement bij de 'monopolist-op-de-kabel'.

Daarbij: de glasvezel laat alle providers toe, staat dus ook open voor KPN / Ziggo. Zij gaan nu echter hier -nu- hun kabels niet beconcureren en geven kadootjes weg om u aanboord te houden.. Echter technisch lopen ze tegen beperkingen aan, maar voor hoe lang?

Trek zelf uw conclusie, maar tot 15 september profiteert u nog van de gratis activatie (daarna €450,-), maakt u het zekerder dat het er gaat komen en helpt u uw dorpsgenoten sociaal aan een beter internet.

Dus: doen!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.