Kerk podium


Kerk podium


Broederschap van de Sangers

Dirigent: Wil Wijers

Dit Gregoriaans mannenkoor met 14 zangers is het oudste koor van Nederland, het bestaat sinds 1734. Eerder zongen zij in het Vaticaan Rome, en diverse kathedralen en basilieken in Rome. Ook in Servaas Maastricht, en oa in Volendam, Groningen, Beauraing België en Kranenburg Duitsland.
Het koor zingt in de kerk bij eucharistievieringen, uitvaarten en huwelijken. Ook zingt het speciale spirituele en eucharistieviering gezangen. Het luistert jaarlijks ongeveer vijftig vieringen op in Mook en omgeving.

Kinderpodium en korte optredens

Gitaarleerlingen van Paul Oosterom, Gitaarles Molenhoek:
Quirine - akoestisch gitaar
Bjarne - akoestisch gitaar
Roos&Wiepke - akoestisch gitaar


Leerling van Zorg voor Zang: Tess - zang


Lente Pieks - harp


Viool-altvioolduo Erik en Hans

Erik Zuiderweg en Hans van der Beek spelen Mozart: duo voor viool en altviool KV 423 in G (Salzburg, 1783) - Allegro, Adagio, Allegro
Cantantes
dirigent: Liduin Stumpel

De Mookse zanggroep Cantantes heeft de coronaperiode overleefd en zingt weer uit volle borst. Liduin Stumpel is de dirigent van dit vrouwenkoor en zij begeleidt vol enthousiasme de 25 vrouwen, veelkleurig en vooral meerstemmig. Het repertoire van de Cantantes is divers. Van kerkelijk tot werelds, van canons tot vierstemmig, van bittere ernst tot grote vrolijkheid. Het koor kent een lange geschiedenis. Ooit, het is zeker 40 jaar geleden, werd dit koor opgericht als uitloper van het kinderkoor dat in de Mookse kerk te horen was.

Tijdens festival zingen de Cantantes een divers repertoire : Van stemmig tot vrolijk, van canon tot vierstemmig en vooral meertalig. (Engels, Balkan, Zuid Afrikaans, Duits).


Zorg voor zang
een bijna twintig jarige Mookse muziekpraktijk.

Ook al waren er liefhebbers verhinderd, de jongsten en de oudste doen wel mee!

Muzikale bijdragen van:
Tineke
Mieke
Piet Hein
Patrick
begeleid door Martin

Het uur begint al verrassend a capella en daarna kan wie dat wil ook iets meezingen. De liederen zijn héél verschillend van oorsprong en aard, van Noord tot Zuid-Europees, van slaaplied tot liefdeslied, van ingetogen tot zeer uitgesproken. En vanwege de elektrische piano kozen we nu vaker ‘lichtere’ songs, waaronder ook een paar klassiekers. Laat u verrassen en weet u welkom!

Marjolein Pieks

"Weet het maar niet. Put uit het onbekende en wees stil met alles dat je in je hebt: je aanwezigheid. Niets meer en niets minder"

Marjolein Pieks, dichteres en zangeres gaat de theaters in zonder script of programma of idee.

Vanuit het niet weten wordt haar adem zang, haar woorden een gedicht , haar gebaren een dans. "De mens is een niet wetend wezen. Dat te accepteren is bijna onmenselijk maar niet onmogelijk"

Marjolein Pieks maakt geen theater maar geeft ruimte aan het theatrale. Vanuit de improvisatie zingt, dicht en acteert ze geënt op actuele thema's en op haar persoonlijke ervaringen. Theater wordt op deze manier een manier om op een dieper niveau contact te maken met het leven en met het aanwezige publiek.

Verbindend , poëtisch, verstild en ontroerend, soms prikkelend gebruikt Pieks het podium als plek om te spelen en het gewoon ook maar niet te weten allemaal.


Hans Hamers, zanger-liedschrijver

Hans Hamers speelt eigen werk, Nederlandstalig luisterlied waarvan de teksten gebaseerd zijn op ervaringen tijdens reizen, maar die ook situaties dichter bij huis, uit het leven van elke dag kunnen beschrijven. De stijl is divers en leunt soms tegen de blues, dan weer tegen folk of pop-ballads aan, soms ingetogen, soms expressief, maar steeds met een eigen stijl. In 2014 werd de CD ‘Er was eens...’ uitgebracht.