Isolatie


Het Energiecafé is per 1 januari 2021 weer een nieuwe isolatieactie gestart.

Met HR++ of triple glas woon je comfortabeler: je hebt geen tocht en kou bij de ramen en geen condensvorming. Ook spouwmuur/dak/vloerisolatie is een prima eerste besparingsmaatregel. Het houdt in de herfst en winter de warmte binnen en ’s zomers de warmte buiten. Het levert je ook nog een lagere gasrekening op! En je helpt het klimaat, want je veroorzaakt minder CO2-uitstoot.

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we al wat voorwerk gedaan. In samenwerking met Duurzaam Hees (Nijmegen) en een onafhankelijk adviseur (Nibag) hebben we offertes van leveranciers voor isolatieglas en kozijnen (hout en kunststof) vergeleken. 

Na een zorgvuldig selectieproces hebben Energiecafé Molenhoek en Duurzaam Hees gezamenlijk de leverancier RoRi (Molenhoek) gekozen voor kunststof/houten kozijnen en HR++/triple glas en de leverancier Duits Isolatie (Nijmegen) voor spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

De presentaties tijdens de informatiebijeenkomst op 31 oktober 2019 kun je hieronder downloaden. De presentatie van RoRi volgt later.

20191031 Informatiebijeenkomst Energiecafe over isolatie.pdf

20191031 Duits Isolatie - Energiecafe Mook en Middelaar.pdf

Voor deelnemers aan deze actie heeft het Energiecafé speciale actiekorting bedongen:

vloerisolatie (Duits Isolatie)15-17%
spouwmuurisolatie (Duits Isolatie)20-25%
dakisolatie (Duits Isolatie)15-17%
vervangen van kozijnen door kunststof/houten kozijnen (RoRi)8%
leveren en monteren van HR++ of triple glas (RoRi)5%

Meer gedetailleerde prijsafspraken kun je hieronder downloaden.

Prijsafspraken Isolatieactie Energiecafé 2019-2020.pdf

Subsidie

Vanaf 4 januari 2021 is er voor eigenaar én bewoner de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). Dit maakt isoleren extra aantrekkelijk. U kunt subsidie ontvangen voor 5 typen isolatiemaatregelen. Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Lening

Voor inwoners die geen eigen geld hebben of geen eigen geld willen investeren is er de provinciale stimuleringslening Duurzaam Thuis.

U kunt een lening aanvragen voor het treffen van stimuleringsmaatregelen in of aan een bestaande woning en/of voor een investering in een postcoderoosproject indien aan één of meer van onderstaande beleidsdoelen wordt bijgedragen:

  • Een besparing van het energiegebruik van de bestaande woning.
  • Het verhogen van het aandeel duurzame energiebronnen in de energievoorziening van de bestaande woning.
  • Het vergroten van de levensloopbestendigheid van de bestaande woning.

Advies over subsidie en leningen 

Loket Duurzaam Wonen Plus geeft persoonlijk advies over de provinciale stimuleringslening Duurzaam Thuis en de ISDE subsidie.

Aanmelden

Inwoners in gemeente Mook en Middelaar kunnen zich bij RoRi gratis aanmelden via telefoon (024-6636716), e-mail () of website om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Gebruik de speciale kortingscode #ECMMRORI om in aanmerking te komen voor de korting.

Inwoners in gemeente Mook en Middelaar kunnen zich bij Duits isolatie gratis aanmelden via telefoon (024-3734711), e-mail () of website om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

De actie met RoRi loopt tot en met 31 december 2021, die met Duits loopt vooralsnog tot en met 31 augustus 2021.

Het contact verloopt direct tussen de bewoner en betreffende leveranciers, zonder tussenkomst van Energiecafé Molenhoek. Na aanmelding komt een adviseur geheel vrijblijvend en kosteloos bij u langs voor een offerte en advies op maat.

Vragen?

Vragen aan leveranciers over huisbezoek, offerte, planning en materialen kunnen direct aan de leveranciers worden gericht. Vragen aan  Energiecafé Molenhoek over de collectieve inkoopactie kunnen worden gesteld via .

Problemen?

In geval van problemen kan in eerste instantie contact worden opgenomen met de betreffende leverancier. Zij zullen proberen om te komen met een passende oplossing. Komt u er met hen niet uit, dan kunt u contact opnemen met Energiecafé Molenhoek via .