Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Activiteit:

CAM: Opening seizoen met concert Gewestelijk Symfonie Orkest “Maas en Niers”

Geplaatst door: Hans Bruins (Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek - CAM)
Begint op: donderdag, 12 oktober 2017 om 20:00
Eindigt op: donderdag, 12 oktober 2017 om 22:00
Locatie: Stationsstraat 62, Molenhoek, Nederland

Donderdagavond 12 oktober 2017, 20.00 uur precies : opening van het seizoen met een concert door het Gewestelijk Symfonie Orkest “Maas en Niers”.


In 1908 besluit een aantal respectabele heren een muziekgroep op te richten: het “Gennepsch  Dilettanten Strijkorkest”. Het wordt al snel een veel gevraagd gezelschap in de regio. In 1918 verandert de naam in “Gennepsch Symphonie Orkest” (GSO). Met wisselende bezetting  blijft het GSO concerten geven totdat in 1942 de Duitse bezetter aansluiting bij de Kulturkammer eist. Het bestuur besluit daarom het orkest te ontbinden. Na de oorlog volgen moeizame pogingen om het gezelschap weer op volle sterkte te krijgen. Pas in 1964 zijn er voldoende musici om een volwaardig orkest te formeren. Maar dan zit de groei er ook goed in: in 1976 telt het GSO maar liefst 50 leden. Binnen en buiten Gennep worden in deze periode, vaak met koren en solisten, succesvolle concerten gegeven.

De verhuizing naar Cuijk in 1985 brengt een nieuwe naam met zich mee: “Gewestelijk Symphonie Orkest  Maas en Niers”. De streekschouwburg in Cuijk wordt de thuisbasis en is dat tot op heden nog steeds.

Op dit moment telt het orkest 30 leden. Het repertoire omvat een zeer divers scala aan werken, dat varieert van componisten uit de baroktijd tot de moderne tijd. Dirigent  is Rien Snoeren.

Bekijk alle activiteiten in de buurt »