Details

Vrijdag 5 april 2019 van 17:30 tot 19:45 uur
Afgelopen
Heumensebaan
Molenhoek, Nederland

Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen.

Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Mookerheide. Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen gaan we toch al naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Jan J. Luden die het Jachtslot hoog op de stuwwal van Nijmegen bouwde om er voor te zorgen dat de burgemeester van Heumen naar hem omhoog moest kijken. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen. Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.

Jan Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten en fruit geteeld.

Het herstel van het landgoed door Natuurmonumenten is in volle gang. Oude historische paden worden weer teruggebracht en oude bomen worden vrijgezet van omliggende begroeiing.

Er worden verschillende soorten rondleidingen gegeven. Bij deze excursie word je welkom geheten met een lekker kopje koffie bij Lagom of de Landwinkel. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten.
In het Jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent.

Kosten

Volwassenen
  • Normaal€ 9,00
  • Ledenprijs€ 6,00
Kinderen
  • Normaal€ 6,00
  • Ledenprijs€ 3,00
  • € 3,00 OERRR

Wil je ook mee? Meld je dan aan via https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/mookerheide/agenda/excursie-landgoed-mookerheide

Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! 

Meer weten over het project. www.natuurmonumenten.nl/projecten/landgoed-jachtslot-de-mookerheide

Over de organisator

Natuurmonumenten Rijk van Nijmegen
Welkom bij Natuurmonumenten in het Rijk van Nijmegen. Wij hebben diverse natuurgebieden voor onze leden in eigendom en beheer. Heumensoor...... Lees meer