Menu

Stichting AED Mook en Molenhoek
De Stichting AED Mook en Molenhoek beheert een netwerk van 14 eigen AED's (hartdefibrillators) en 2 AED's van derden. Deze AED's zijn op strategische plaatsen in de dorpen Mook (incl. De Bisselt) en Molenhoek geplaatst in geconditioneerde buitenkasten. Daarnaast beschikt de stichting over ca. 150 geregistreerde vrijwilligers die zijn opgeleid als reanimist met AED-bevoegdheid.
Voor uitgebreidere informatie klik hiernaast op: aedmookenmolenhoek.nl

Lindenlaan 71, Molenhoek


aedmookenmolenhoek.nl

Stichting AED Mook en Molenhoek

Weet u dat er elke week meer dan 300 mensen worden getroffen door een hartstilstand, waarbij het hart stopt met pompen en de bloedsomloop stil staat. Bij een hartstilstand is acuut levensgevaar. Als binnen zes minuten na een hartstilstand gereanimeerd wordt, is de overlevingskans groot: 50 tot 70%. Snel ingrijpen is daarom noodzakelijk. Aanwezigheid van een netwerk van vrijwilligers en AED-apparaten (automatische externe defibrillator) kan levens redden. Aangezien de ambulance veelal niet in staat is om binnen 6 minuten bij een slachtoffer te zijn, is ter aanvulling en niet ter vervanging de Stichting AED Mook en Molenhoek opgericht, die een netwerk van vrijwilligers en AED-apparaten in beide kernen heeft gerealiseerd.

Daarbij hebben wij uw hulp dringend nodig.
U kunt meewerken:

  • door als vrijwilliger in noodsituaties te helpen of
  • door als donateur de Stichting te ondersteunen.


De stichting wordt uitsluitend geleid en bestuurd door vrijwilligers en moet jaarlijks zelf voorzien in ca. 2/3 van de exploitatiekosten d.m.v. donaties en acties.


Voor meer informatie


Laatste berichten

Open bridgekampioenschap Mook, Molenhoek en Middelaar voor paren

Leo Loman (AED Mook en Molenhoek) 16 januari 2019

Open Bridge Kampioenschap 2019 Mook, Middelaar en Molenhoek (paren) Datum: 03 februari 2019 Tijdstip: 13.00 Plaats: De Wieken, Esdoornlaan 3, Molenhoek De baten van het toernooi zijn bestemd voor de exploitatiekosten van de stichting AED Mook en Molenhoek, die al 4 jaar met 16 AED’s (hartdefibrillatoren) en ca. 150 vrijwilligers, succesvol paraat staat bij hartcalamiteiten in...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van AED Mook en Molenhoek »