Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Benaderd door Ziggo tbv Glasvezel?

12 juni 2019


Als onafhankelijk ambassadeur van Limburg Glasvezel ben ik voorstander van de komst van glasvezel (van wie ook) in onze gemeente Mook en Middelaar.

Limburg Glasvezel dient voor 1 juli a.s. de 30% afgesloten abonnementen te behalen om het in de gehele gemeente aan te gaan (laten) leggen als een open netwerk. Hierop starten dan 6 providers (en daarmee sluit u/je nu een abonnement af tegen 'Ziggo/KPN'-kabel tarieven of zelfs minder (*)) en dat staat ook voor Ziggo / KPN open... 

Natuurlijk laat Ziggo van zich horen! Helaas nog niet bij mij. Ik ben derhalve nieuwsgierig wat ze u (je) aanbieden op het gebied van glasvezel! 

Juist doordat ze aan Limburg Glasvezel altijd hebben laten weten zelf geen 'last-mile' ofwel t/m uw/je adres te gaan aanleggen: "te kostbaar tov aantal adressen". M.a.w. wat is er nu waar?

Uw/je reactie is welkom op:  

(*) Zie de groep hier: Glasvezel in onze gemeente 


=====

Aha! Ziggo bedoelt dat ze de 1Gbps over de coax kabel ook kunnen leveren. Mogelijk, maar dan gedeeld met je buren, want jouw coax komt van het grijze kastje in de straat en die wordt 'gevoed' met een.. coax kabel uit de wijkcentrale. Daar kan het wel via glasvezel aan komen.

Via glasvezel heb je een _eigen_ verbinding met de wijkcentrale en bovendien kan glas vrijwel onbeperkte data aan, waar coax, net als KPN-koper nu, over een paar jaar ook tegen z'n grens aan zit.

Naast de (provider) keuzevrijheid, intrinsiek betrouwbaarder, niet gedeeld met buren = eigen bandbreedte, toekomst vastheid, bliksem veilig en sociaal voor de gemeente / je buren: in veelal alle opzichten beter als koper/coax en dat tegen gelijkwaardige (of iets goedkopere) maandkosten met nu besparing van de activatiekosten (450,-).. het moge duidelijk zijn: ik kies voor glasvezel.

Ok, straks een keertje omschakelen, maar dat verzorgd de provider én JK - via wie ik inschrijf(!!) - kost (basis) niets extra, maar ook via hun service / ondersteuning mocht ik er met de provider niet uitkomen ;).

En ik start nu reeds met mijn Ziggo / KPN mailadres om te zetten naar een provider onafhankelijke bij gmail / outlook (etc) of een eigen domein..
Ik kan u / je hulp bieden.

===

Ter vergelijking:

Het huidige Ziggo abonnement (250/25Mbps, Tel, TV, M&SXL en Z-Sport) is 93,40 pm.
De glasvezel providers (min snelheid, TV uitgebreid + ZiggoSport)):
Glasnet (500Mbps) a 78,45 / Multifiber (250Mbps) a 87,35 / SNLR (1000Mbps) a 84,50 / TriNed (500Mbps) a 89,50 / Tweak (1000Mbps) a 77,90 / Fiber (1000Mbps) 78,45.

====

Ik respecteer ieders keuze, maar vergelijk glasvezel tov coax als coax tov (KPN) koper een paar jaar geleden. of: nu wordt de A73 ook veel gebruikt, goed dus dat het toen wel is aangelegd.. Nu hebben we een soortgelijke keuze voor onze gemeente.. of we blijven alleen de coax 'N271' houden..

Zie ook de groeiprognose in dit artikel uit juni 2015: ze keken toen tot 2019. trends-in-het-internetverkeer en trends-voor-internet-en-tv-in-2019.

In het laatste artikel wordt aangegeven dat Ziggo haar coax netwerk dient open te stellen, zoals KPN dat reeds doet. Bij Ziggo wordt de coax ook nog eens met uw buren gedeeld. Zolang als ieder op 'uw' coax dezelfde aanbieder heeft kost dat nog niets extra's, maar kiest iemand voor een andere aanbieder, dan dient de coax kabel wel daarmee gedeeld te worden. Bij KPN is er een eigen verbinding met de wijkcentrale en zal uw provider alleen daarop verbonden zijn.

Zetten we de bandbreedte groei lijn door, mede door toenemend aantal tv programma's die in HD en meer en meer in 4x zwaardere UHD / 4K of zelfs 8K uit gaan zenden, dan hebben we wel een netwerk nodig dat dat aankan, zeker als er grote tv evenementen zijn (sport, eurovisie, series) waar tegelijk naar gekeken wordt. 

Nu kunnen we/velen ook niet meer zonder de A73 en hebben we te maken met een drukke rijksweg door Malden of Ringbaan / Heumensebaan (Molenhoek).

Samen dienen we ons op de 'naderende toekomst' voor te bereiden én tegen een gelijkwaardig (veelal goedkoper) maandtarief is de keus voor mij niet moeilijk, tot 1 juli zonder activatiekosten a 450,-. 

Maar dan dienen we wel de 30% te halen. Het ziet er goed uit, ECHTER we zijn er nog niet!
Uw/je inschrijving (beste via JK) is nog steeds nodig: advies & inschrijfavonden: Glasvezel-agenda. Dank voor degenen die al ingeschreven hebben.

Deel dit bericht!