We genieten van een mooie nazomer. Ondertussen worden de contouren van de herfst langzamerhand zichtbaar. En als ik aan de herfst denk dan denk ik aan paddenstoelen. Een van mijn favoriete gerechten is paddenstoelenrisotto. De bereidingswijze van dit heerlijk Italiaanse rijstgerecht zorgt ervoor dat de smaak van paddenstoelen optimaal door de rijst wordt opgenomen. Voor de extra concentratie gebruik ik naast verse paddenstoelen daarom ook gedroogde Shiitake. Door deze een uur (of langer) in water te wellen is het vocht ideaal om te gebruiken voor de risotto. Maak de risotto af met wat Parmezaanse kaas en verse tijm en een heerlijk bordje herfst staat op tafel.
Vandaag kies ik als begeleidende wijn voor een glas Rioja. Deze volle wijn gaat goed samen met de geconcentreerde smaak van de paddenstoelen en het zilte van de Parmezaanse kaas. Laat de herfst maar komen!
Verkrijgbaar bij Winebasterds. Onze Cave is iedere zaterdag geopend van 10.00 -1700 uur. Wij geven graag wijn-spijs advies. U kunt onze wijnen ook bestellen in onze webshop: www.winebasterds.com