Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Waarom zou je meedoen?Deze week in de DORPSKRANT Middelaar & Plasmolen

Deel dit bericht!

Reacties

Gerie van der Land-Zijderveld
7 november 2018

IKPAS. 40 dagen zonder alcohol Heumen / Mook & Middelaar in voorbereiding

De actie 40 dagen zonder alcohol is een initiatief van Samen Gezond, gezondheidscentrum de Kroonsteen Malden en Gezondheidscentrum de Vuursteen Molenhoek en wordt ondersteund door de Gemeenten Heumen Mook en Middelaar en door Iriszorg.
De actie loopt dit jaar van 6 maart tot 14 april. Die data vast in je agenda zetten?

Gerie van der Land uit Plasmolen maakt met haar Schrijverij deel uit van het organisatieteam. Naast burgemeester Willem Gradisen zijn dit jaar ook Everhard Scheltinga die in Middelaar woont en fractielid is van PvdA Mook en Middelaar, en buurtverbinder Hanneke van Stokkom uit Plasmolen actieve ambassadeurs van de actie.

Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. Dat kan hun gezondheid schaden.

Waarom zou je meedoen? Hieronder onderzoeksresultaten van 2017.

70% DRINKT STRUCTUREEL MINDER NA IKPAS
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de deelnemers een halfjaar na de actie nog steeds ruim 30% minder drinkt dan voor de deelname aan IkPas.
54.3% VOELT ZICH FITTER
Door 40 dagen geen alcohol te drinken voel je je fitter. Dit wordt door 54.3% van de deelnemers bevestigd. Een aantal deelnemers maakte bijvoorbeeld ook melding van persoonlijke toptijden bij ’t hardlopen.
43.5% DOORBREEKT GEWOONTEGEDRAG
Meedoen met IkPas betekent je gewoontes doorbreken. Maar liefst 43,5% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan.

Voor het geval je tijdens de actie af en toe een steuntje in de rug kunt gebruiken en wilt weten hoe het anderen vergaat kun je kijken op ikpas.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor deelname.