Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Over spare ribs en leuke ontmoetingenWat een leuke dag. En leuk werk. En aardig dat ondernemers even tijd voor ons namen en een praatje maakten.

Samen met Bianca Zwaans, de bedrijfsleider/gastvrouw van Dushi 2.0 in Plasmolen vanmiddag een rondje ‘Kennismaken met Horeca Plasmolen & Zo’ gedaan.

Vanaf Dushi naar De Loopplank gelopen. Die was vandaag niet geopend, maar we hebben wel even stil gestaan op hun gezellige terras. Vanaf die kant had Bianca Dushi 2.0 nog niet eerder bekeken. Op de brug Witteweg genoten van het mooie uitzicht links en rechts, een foto gemaakt en gelachen. 

Stil stilgestaan bij het beeld ter nagedachtenis aan 17 september 1944. Haar het verhaal achter de naam Jan Siebers verteld. Kaarsje aangestoken in de Kapel O.L. Vrouw Sterre der Zee. Door naar Thea Theunissen van vakantiepark de Riethorst, daarna kennis gemaakt met Jessie, bij vakantiepark Meeuwsen.

Ook Antoinette eigenaar het Koeskeshuus was ‘thuis’ en nam alle tijd. Maarten van de Pannekoekenbakker ook. Troffen daar ook nog zijn vader Joop. Dat was een leuk weerzien. Broodje gegeten bij De Malle Jan, het plein bekeken en de andere restaurants, maar die waren gesloten. Natuurlijk ook even een stukje Muldershofweg laten zien, kaartje achtergelaten bij Heidi Gareis van B&B Nummer Zes en meteen thuis twee paraplu’s gepakt. Dat was lang geleden dat we die hadden gebruikt.

Vervolgens door naar Grano, nog niet open maar een aardige medewerkster liet ons wel binnen. Naar Den Tol waar de haard al gezellig brandde. Toen naar Esseline van de Plasmolense Hof, daar de kunst bekeken van Oei Wildschut, Marjan van Linge en Ida Ter Voort en niet te vergeten de mooie bronzen beelden die Esseline maakt. Over de Beekweg naar Sandra van vakantiepark de Geuldert. ‘Kijk, daar is het Golfhuisje.’ Schemering viel in maar toch nog een stop gemaakt bij garage Van den Berg en daar de Plasmolense Kruidenboter van Pris van Bergen laten zien. Met wijze woorden van Theo verlieten we zijn winkel en ging ieder zijns weegs. Bianca door het stukje bos, langs de plas weer richting Dushi 2.0  aan de Pastoorsdijk en ik terug naar de Muldershofweg.

’We houden contact.’

Tevreden loop ik naar huis. De dag overdenkend. Alle ondernemers wenste Bianca veel succes. Ik ook!

Nog even leuk om te vertellen. Op donderdag staan spare ribs bij Dushi als specialiteit op het menu. Komen wij binnen bij een ondernemer, zegt Bianca: ‘Ik herken u! Vorige week hebt u bij ons spare ribs gegeten.’ Zegt de ondernemer spontaan: ‘Ja! Die waren heerlijk!’ 

:-) Singing In The Rain - Succes Bianca!

www.schrijverij-gerie.nl

www.strandpaviljoendushi.nl

Deel dit bericht!

Reacties

Petra Zwartjes
6 november 2018

Wat een mooie wandeling en wat is er toch veel te doen in onze omgeving

Gerie van der Land-Zijderveld
7 november 2018

Dat was het Petra! En gezellig!