MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Moois uit Mook

Gedurende de zomerperiode is er iedere vrijdagmiddag wat te doen in de kerk aan de Groesbeek in Groesbeek. Dat zijn steeds plezierige middagen en dat komt niet in het minst door Tineke Rietbegen uit Mook! En ook dankzij Martin Meijers, haar man. Wat kan die mooi piano spelen!

Al drie keer gaf Tineke een zangzingveelplezier workshop tijdens Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek. Dat gaat zij 23 augustus weer doen. En wat zo leuk is, iedereen kan meedoen. Of je nu wel of geen noten kan lezen en het maakt ook niet uit hoe oud je bent. Mannen en vrouwen groot en klein: welkom!

Tineke vertelt: “Ik zing en help graag zingen omdat muziek in het algemeen, maar zang in het bijzonder, dieper aan gevoel kan raken en dus meer kan zeggen dan iets uitspreken alleen. Zingen geeft lucht en ruimte aan wat er in hart en ziel leeft. Zingen werkt daarmee niet alleen verbindend in jezelf maar ook naar de ander! Ja, van zingen word je blij!”

Kom het beleven. De workshop start rond drie uur. Vanaf  half drie oefentTineke met een van haar leerlingen. Dat is ook leuk om mee te maken en mooi om te horen. Met een bas! En zelf zingt zij natuurlijk ook nog een paar nummers voor de workshop begint.

Leuke reactie van een van de deelnemers: “Ik dacht dat ik niet zingen kon! Wat geweldig dit!”

Tijdens de zomeropenstelling is er ook gelegenheid om een kaarsje te branden, de kerk en het kerkhof te bekijken en er is een expositie. T/m monumentenweekend foto-expositie van Jannie Schaapman uit Groesbeek. 

Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek is een initiatief van de Protestantse Gemeente in Groesbeek en heeft als doel alle dorpsgenoten en verder iedereen die wil komen kijken, kennis te laten maken met de kerkgemeenschap en met het oudste gebouw van Groesbeek Ja, daar zijn ze trots op! www.pkn-groesbeek.nl  www.zorgvoorzang.nl 

Op de foto: pianist Martin Meijers, sopraan Tineke Rietbergen, Elenore Polman en Stefanie Achatz, viool.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.