MaasBuren.nl

Inloggen of inschrijven

Lob van Gennep. Mistig?Harm Teunissen plaatst op 10 augustus om 12:08 onderstaand bericht, met daarbij verschillende hoogwaterfoto's op Facebook:

"Gennep en de lob - rivierbedding van de Maas (bij hoogwater). En dit is zelfs wettelijk zo vastgelegd momenteel.

Op www.gennepnu.nl dezelfde hoogwater foto's maar ook de 3 oplossingsrichtingen, enige beschouwingen en links naar het MIRT onderzoek en andere relevante stukken over de Lob van Gennep. Er staat trouwens nog meer te gebeuren. Momenteel is bij hoogwater de waterstand ten zuiden van de Maasbrug veel hoger dan thv de loswal. Dat komt omdat de aanbruggen nu dijken zijn en een groot obstakel. Die worden binnenkort vervangen, zodat het water makkelijker kan doorstromen (en ook dus richting de lob)

Een paar plaatjes uit de jaren 1910, 1926, 1993 en 2002. Gennep zelf wordt inmiddels beschermd door dijken, maar de lob van Gennep geldt nog steeds als overstromingsgebied.

Over die discussie over de lob moet ik wel constateren dat de gebruikte benamingen behoorlijk mistig zijn. Ikzelf zou de 3 varianten genoemd hebben: bedijkt, kleine badkuip (dubbele dijken) en grote badkuip (verbindende dijken). Dat is tenminste helder.
En ook het tegelijkertijd beginnen over allerlei "leuke" zaken die dan tevens gerealiseerd kunnen worden zorgt voor het onduidelijk worden van de discussie en geeft mij de indruk van een doekje voor het bloeden.
Hou het simpel met de keuzes dijk, kleine badkuip en grote badkuip, want daar gaat het primair om en dat is wat de meeste mensen bezig houdt.
Met daarbij dan tevens de informatie hoe realistisch het al of niet is om de lob niet meer als waterbergings-gebied te gebruiken."

www.lobvangennep.nl 

www.gennepnu.nl 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.