Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Lee Tonnaer. Op weg naar www.ikpas.nl 40 dagen zonder alcoholOp weg naar www.ikpas.nl 40 dagen zonder alcohol

Lee Tonnaer is gepensioneerd arts en een actief vrijwilliger in de gemeente Mook en Middelaar. Hij doet al verschillende jaren mee met de actie. Dat bevalt hem prima!


“Na een avond vergaderen, in de gemeenteraad bijvoorbeeld, lekker naar huis en dan op de bank met een koel pilsje, daar geniet ik van. Klopt, ja, een gewoonte, die sluipt er van lieverlee in. Natuurlijk weet ik als oud-arts maar al te goed dat te veel alcohol drinken ongezond is. Daar heb ik nare gevolgen van gezien: niet alleen lichamelijk maar vooral ook sociaal. Maar zo langzamerhand weet iedereen dat wel en kent wellicht deze gevolgen in zijn naaste omgeving.
Door 40 dagen geen alcohol te drinken doorbreek ik de gewoonte. Mijn vrouw en ik hebben onze eigen actietijd. Wij drinken geen alcohol van 18 februari tot 29 maart. De regionale en landelijke IkPAS-actie is onze inspiratie. 40 dagen zonder alcohol voelt goed. Ik ervaar het als een plezierige pauze, niet als straf. Al verschillende jaren lassen Joke en ik een pauze in. Graag geef ik daarmee een positief signaal af naar onze omgeving. 40 dagen geen alcohol drinken heeft beslist veel voordelen. Van harte daag ik alcoholdrinkers uit om ook 40 dagen te pauzeren en die voordelen te ontdekken. Kijk maar eens op www.ikpas.nl en als mensen ervaringen met mij willen delen, dan kan dat via

IKPAS = 40 DAGEN ZONDER ALCOHOl
Malderburch Centrum voor Welzijn Wonen en Zorg Malden en Gezondheidscentrum Samen Gezond  en de Gemeenten Heumen en Mook en MIdddelaar steunen de landelijke actie.
IKPAS start op Aswoensdag, na carnaval op 6 maart.www.ikpas.nl