Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Jouw vereniging ook op MaasBuren?Donderdagavond 10 januari waren buurtverbinders Hanneke en Loes in het LOP te gast bij Molenhoekse verenigingen. Het aanwezige gezelschap was heel gevarieerd: van (tafel)tennis tot natuur, en van zang tot hulp, om maar eens wat te noemen.  De avond was een vervolg op de bijeenkomst over het DNA van Molenhoek, najaar 2018.

Inzet: wat kan ons gezamenlijke platform Maasburen.nl  betekenen voor de knelpunten waarmee verenigingen kampen? Het korte antwoord luidt: Maasburen heeft een steeds groter bereik (in 2018  bijna 10.000 unieke bezoekers en 110.000 bekeken pagina’s) en kan verenigingen helpen bij:

  • werven van vrijwilligers en bestuurders voor verenigingen
  • bekendmaken van belangrijke activiteiten en nieuws van je club
  • werven van nieuwe leden en/of deelnemers aan je activiteiten
  • afstemmen van de agenda’s met andere verenigingen als je iets organiseert, zodat het niet concurreert met een andere aantrekkelijke activiteit op hetzelfde tijdstip.
  • leren kennen van het werk of aanbod van andere clubs, zodat je misschien kunt afstemmen of samenwerken.


De aanwezigen waren zeer geïnteresseerd.  Voor sommigen duizelde het een beetje vanwege de veelzijdigheid van Maasburen en de veronderstelling dat je er heel digitaal vaardig voor moet zijn. Maar dat valt mee en als je er zelf niet uitkomt kun je daarvoor altijd een van de buurtverbinders inschakelen via .!1. 

Er blijkt behoefte te zijn aan een handleiding, dus die gaan we maken. Ook wordt er  in het eerste kwartaal een instructiebijeenkomst gepland voor verenigingen over hoe je van de bovengenoemde mogelijkheden van Maasburen gebruik kunt maken. Niet aanwezigen kunnen de gehouden presentatie bekijken via de link onder aan dit bericht. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Verder lezen over de bijeenkomst van 10 januari? 

We bespraken de volgende problemen en wensen van verenigingen  

1. Met stip op 1 staat het werven van nieuwe, liefst iets jongere, vrijwilligers. 

Alle clubs voorzien of ervaren een groot tekort. Met name van vrijwilligers die bestuurstaken op zich willen nemen. Als oplossingen worden genoemd:

Hak de werkzaamheden in kleinere klussen op. Jongere mensen willen best korte tijd de handen uit de mouwen steken, maar zich niet langdurig binden. En ook vergaderen is bij hen niet favoriet. 

Meerdere clubs zouden zich kunnen bundelen om samen een betaalde kracht voor bijvoorbeeld secretariaatswerk aan te trekken.

Stel centraal in je oproep wat het leuke, spannende of karakteristieke is van jouw club als je versterking zoekt. Mensen willen ergens bij betrokken zijn en er gevoel bij krijgen.  “Gepakt door de historie van Mook” of “Begaan met de situatie van vluchtelingen?” is veel wervender dan ‘penningmeester gevraagd’.

Op Maasburen kun je nu al je oproepen voor vrijwilligers plaatsen bij ‘hulp gevraagd en aangeboden’. Is de nood hoog maak er dan ook een nieuwsbericht van, dan kunnen de buurtverbinders dat eenmalig uitlichten. In de nieuwe, rustigere lay-out van Maasburen die begin 2e kwartaal beschikbaar komt, zal ook een vacaturebank komen. Die krijg de naam ‘Elkaar helpen’.

2. Belangrijk nieuws melden

Als je als persoon of vereniging bent ingeschreven, kun je al je aankomende activiteiten en nieuwtjes op elk moment gratis zelf plaatsen op Maasburen.nl. Je bent dus niet afhankelijk van de goede wil of verschijningsdatum van weekbladen of kranten. Met 10.000 unieke bezoekers bereik je ook mensen buiten het kringetje dat toch al geïnformeerd is of de weg weet. Buurtverbinders kunnen dit nieuws eenmalig uitlichten zodat het bovenaan komt te staan als je Maasburen opent.

3. Bekendmaken van  je organisatie

Belangrijk is dat zoveel mogelijk organisaties vindbaar zijn op Maasburen. Door deze bij Gids (mobiel) of Groepen en organisaties (nu nog op desktop, tablet) bekend te maken krijg je goed in beeld wat onze dorpen allemaal te bieden hebben.Je kunt dan zelf ook zien welke organisaties er nog meer op jouw gebied actief zijn. En desgewenst afstemmen of samenwerken.

Je kunt voor je organisatie vrij simpel een pagina aanmaken op Maasburen. Kost 10 minuutjes, en kun je later altijd zelf weer aanpassen. Die pagina kun je zo uitgebreid maken als je wil. Belangrijk is naam, contactpersoon/adres, logo en waar je je mee bezighoudt. Je kunt er ook de activiteiten die je organiseert op melden. Door je leden toe te voegen als deelnemer van je groep, krijgen zij automatisch alle berichten die je plaatst op je verenigingspagina in hun mail. Je hoeft dus niet meer perse een eigen nieuwsbrief te maken!

Sommigen verenigingen hebben nu eigen website in totaliteit op Maasburen gezet. Je kunt dat zelfs zo inrichten dat je je eigen url blijft gebruiken maar deze laat "landen" op de pagina die je op MaasBuren hebt gemaakt.Groot voordeel is dat je dan je eigen website dan niet meer apart hoeft te hosten en op te maken en bij te houden. Tennisvereniging de Heikant laat bijvoorbeeld alle communicatie met leden via deze pagina lopen.

4. Agenda’s en activiteiten afstemmen

Hoe jammer is het als jij voor jouw club een rommelmarkt of jubileumfeest organiseert en er op dat zelfde moment ook een interessant concert is waar mensen naar toe willen. Dat kun je voorkomen als we allemaal als verenigingen onze geplande activiteiten tijdig neerzetten op de agenda van Maasburen.nl. Je kunt plaatsen en inzien op datum, op locatie, per dorp, en als we willen ook per type activiteiten. De agenda heeft echt veel functies en kan heel handig zijn. Mits organisaties die natuurlijk gebruiken voor hun activiteiten.

Voor meer informatie of hulp:

De presentatie bekijken kan in deze pdf.

Deel dit bericht!

Reacties

Petra Zwartjes
12 januari 2019

Elke laatste donderdag van de maand is er van 14.00 uur tot 16.00 uur de mogelijkheid om vra egfen te stellen over Maasburen.nl in de Dörpskamer in mfc de Koppel in Middelaar