Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Maasburen.nl

Inloggen of inschrijven

Gratis kaartjes Brengflex
Gratis retourtjes voor Breng flex via wijk- en dorpsraden 

In augustus van dit jaar is in Mook en Middelaar een pilot met Breng flex begonnen. Met dit systeem is het mogelijk geworden om binnen de gemeente van halte tot halte te reizen op een tijdstip naar wens.  

Breng is bezig met ontwikkelingen om Breng flex nog aantrekkelijker te maken. In de toekomst verwachten we daarom dat Breng flex nog beter aansluit op de wensen en behoeften van de inwoners van Mook en Middelaar. We zijn dan ook als gemeente in voortdurend overleg hierover met Breng. 

Tot die tijd wil de gemeente Mook en Middelaar haar inwoners vertrouwd maken met het systeem Breng flex. Daarom organiseren we samen met Breng een actie waarbij we gratis kaartjes weggeven om Breng flex te proberen. Het gaat om retourtjes, zowel de heen- als terugreis zijn dan gratis. De gemeente heeft de verdeling van de kaartjes onder haar inwoners toevertrouwd aan de dorps- en wijkraden. De dorps- en wijkraden verzamelen de emailadressen en postcodes van de mensen die willen deelnemen aan de actie, 1 kaartje per persoon. Voor Middelaar-Plasmolen zijn 25 kaartjes beschikbaar. Wij hopen dat de kaartjes op deze manier bij enthousiaste bewoners terecht komen die Breng flex willen testen.  

U kunt zich via idop2016@outlook.com aanmelden voor een gratis retourtje. Wilt u daarbij wel in de mail uw adres en postcode vermelden. U kunt ook uw interesse aangeven door middel van een briefje met daarop uw naam, adres, postcode en telefoonnummer. Dit briefje kunt u bij Sjaak Hendriks, Burchtstraat 1, in de bus doen. Graag reageren vóór 19 november.  

De dorpsraad verzamelt emailadressen en postcodes van de mensen die willen deelnemen aan de actie, 1 kaartje per persoon. De lijst wordt doorgemaild naar Breng flex. Als u een kaartje krijgt dient u een account aan te maken. Daarvoor kunt u dan ook de hulp van de helpdesk van Breng inroepen. Als dit account is aangemaakt, zal Breng er voor zorgen dat de 2 eerstvolgende 2 ritten dan automatisch gratis zijn. De gratis ritten zijn vanaf eind november dan beschikbaar. 

Dus: doe mee!!! 

Praktische informatie over Breng flex 

Elke inwoner kan Breng flex reserveren: telefonisch via 088-6000965 (lokaal tarief) of via een app, ´OV Flex´. Bij het reserveren geef je de halte en de tijd aan dat je wilt worden opgehaald. Een rit kost altijd € 3,50, waar en wanneer je ook reist. Dit kan vooraf of in de bus per pin of met de OV-chipkaart worden betaald. Let wel op: wanneer u voor méér dan 1 persoon tegelijk reserveert, kan alleen vooraf of per pin worden afgerekend. Inwoners van 65 jaar en ouder krijgen 34% korting. Zij kunnen dit via de app aanvragen. Een rollator of rolstoel kan mee in de bus, geef dit bij het reserveren aan. Een scootmobiel kan niet mee. Hulphonden zijn welkom, huisdieren mogen alleen mee in een mandje. 

Breng flex is op de volgende dagen en tijden beschikbaar:  

Maandag- vrijdag: 07.00- 19.00 uur 

  • Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur 

  • Zondag: niet beschikbaar